Linde Wuis uit Toldijk, Meyke Jacobs en Danee Harmsen uit Hengelo en Fréderique van den Berg uit Zelhem op De Vijverberg. Foto: MVVA
Linde Wuis uit Toldijk, Meyke Jacobs en Danee Harmsen uit Hengelo en Fréderique van den Berg uit Zelhem op De Vijverberg. Foto: MVVA

Bronckhorster meiden bij MVVA

Algemeen

HENGELO/ZELHEM - Danee Harmsen en Meyke Jacobs uit Hengelo, Linde Wuis uit Toldijk en Fréderique van den Berg uit Zelhem spelen komend seizoen bij Meiden Voetbal Vereniging Achterhoek (MVVA). De talentenacademie is eind vorig jaar opgericht om talentvolle meiden in de Achterhoek kwalitatief te laten groeien.

De vier dertienjarige meiden zijn uitgekozen uit tientallen speelsters. De MVVA organiseerde in december en in juni selectiedagen waar Achterhoekse clubs hun meest talentvolle speelsters naar toe konden sturen. Danee Harmsen en Meyke Jacobs spelen al sinds hun vijfde voor het Hengelose Pax. Ze zitten daar in de JO15-1 en spelen in de eerste klasse. “Wij zijn de enige twee meisjes in het team”, vertelt Meyke. “Bij MVVA zitten we voor het eerst in een team met allemaal meiden en dat is heel gezellig.” MVVA traint iedere vrijdagavond op De Bezelhorst. “Het zijn hele intensieve trainingen”, zegt Danee Harmsen, “maar wel heel gezellig.” Naast deze training trainen de meiden ook nog twee keer in de week bij Pax. Danee die bij Pax linksback staat vindt het fijn om veel te trainen. “Ik hoop later profvoetballer te worden dus het is fijn dat we deze kans krijgen.” Haar teamgenoot Meike heeft dezelfde droom, zij speelt links- en rechtsbuiten.

Keepster Fréderique van den Berg uit Zelhem speelt sinds dit seizoen bij het Doetinchemse VIOD MO15-1. Hiervoor keepte ze bij ZZC'20 MO13-2. Zij kwam in mei bij de selectie van MVVA, niet via een selectiedag, maar omdat ze tijdens wedstrijden bij de Zelhemse club was opgevallen bij scouts. Nadat ze drie keer had meegetraind bij MVVA, een wedstrijd op De Bezelhorst onder de lat had gestaan en de twee selectiedagen in juni had doorstaan werd ze bij het team van de MO14 gevoegd.

De Toldijkse Linde Wuis speelt voor SV Basteom in Steenderen, ook bij de jongens JO13. “Het niveau van de trainingen en wedstrijden bij MVVA is heel hoog”, vertelt ze. “Dat is erg leuk en het is heel gezellig om met andere meiden te spelen.” Toch heeft ze bewust gekozen voor in een jongensteam te spelen in Steenderen. “Je ontwikkelt je veel sneller bij de jongens”, zegt ze. In Steenderen staat Linde altijd centraal, bij MVVA wisselt ze die positie af met links of rechts achter.

MVVA is opgericht door Hilde Gerritsen en Anouk ter Bille. De organisatie wordt ondersteund door Topsport Gelderland, De Graafschap faciliteert en ondersteunt MVVA. In december werd gestart met een team en sinds dit seizoen zijn er twee meidenteams. De bedoeling is dat de organisatie langzaam uitrolt en dat er steeds meer teams bijkomen. De meiden trainen op hoog niveau en vanaf hun vijftiende gaan ze twee keer in de week bij MVVA trainen naast de reguliere trainingen bij hun club. Ze spelen bij MVVA regelmatig wedstrijden en toernooien, soms tegen jongensteams uit de regio en soms tegen meidenteams van BVO's.

Het team van Danee, Meyke, Fréderique en Linde speelt woensdag 9 september tegen hoofdklasser Ulftse Boys JO13-1 om 19.00 uur op De Bezelhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant