Michaël Hazersloot op het terras van De Keppelaer: “Het zou mooi zijn als Brasserie De Keppelaer een ontmoetingsplek wordt voor dorpsgenoten.” Foto: Ceciel Bremer
Michaël Hazersloot op het terras van De Keppelaer: “Het zou mooi zijn als Brasserie De Keppelaer een ontmoetingsplek wordt voor dorpsgenoten.” Foto: Ceciel Bremer

Koffie, lunch en diner bij Brasserie De Keppelaer

HOOG KEPPEL - Met de komst van Brasserie De Keppelaer neemt De Keppelse Golfclub na vijf jaar de horeca in het clubhuis in eigen beheer. En daarmee verandert er nog meer, vertelt vrijwilliger Michaël Hazersloot: ”We zijn open voor iedereen. Voor dorpsgenoten die hier een kop koffie willen drinken, voor wandelaars of fietsers die hier even pauze willen nemen. We willen graag een verbinder zijn in het dorp.”

Door Ceciel Bremer

Sinds de bouw van het nieuwe clubhuis in 2015 had De Keppelse, zoals de golfclub in de volksmond wordt genoemd, de horeca uitbesteed. Maar vorig jaar besloot de vereniging dat de tijd rijp was om het roer om te gooien en haar gasten in eigen beheer te bedienen. “We hadden er inmiddels wel kijk op hoe dat zou kunnen werken”, zegt Michaël Hazersloot, vrijwilliger van de club en medeverantwoordelijk voor de horeca. “En we wilden de horeca graag verder professionaliseren. Het eten, de sfeer en de bediening moet goed zijn. Onze leden betalen een serieus bedrag aan contributie, dan mogen ze ook kwaliteit verwachten”, vindt Hazersloot.

Met wat aanpassingen in de keuken - een nieuwe koffiemachine, een klimaatkast voor wijn en alcoholvrij bier van de tap - werd het clubhuis omgedoopt tot Brasserie De Keppelaer en 1 maart 2020 officieel geopend. Helaas gooide corona roet in het eten en moest de brasserie precies twee weken later alweer sluiten. Gelukkig konden de deuren op 1 juli weer open. “We zijn heel tevreden over de eerste weken. Elke dag ontvangen we hier zo’n 150 golfers. Een groot deel komt voor of na het golfen even wat drinken of eten. Het uitzicht vanaf het terras is toch ook geweldig”, zegt Hazersloot enthousiast. Brasserie De Keppelaer heeft een uitgebreide wijnkaart en veel speciaalbieren. Vooral de lunches en borrelhapjes zijn populair, weet de vrijwillige horeca-uitbater. Ook voor een hoofdgerecht kun je prima terecht bij De Keppelaer. Van een rundvleesburger tot varkenshaas en van pasta tot ribeye. “Ons uitgangspunt is kwaliteit voor een betaalbare prijs. Dan komt de kwantiteit vanzelf wel.”

Net als veel andere golfclubs heeft De Keppelse Golfclub het imago van een besloten club. “Maar dat willen we niet zijn. We zijn een grote organisatie met 550 leden en zijn qua oppervlakte ook nadrukkelijk aanwezig in Hoog-Keppel. We willen graag een verbinder zijn in het dorp. Daarom zijn we er voor iedereen. Voor dorpsgenoten die hier een kop koffie willen drinken of een hapje willen eten, voor wandelaars of fietsers die hier even pauze willen nemen. We willen als club meer naar buiten treden en mensen kennis laten maken met de golfsport. Het is immers een van de weinige sporten die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Het zou mooi zijn als Brasserie De Keppelaer een ontmoetingsplek wordt voor dorpsgenoten”, wenst Hazersloot.


Brasserie De Keppelaer
Burgemeester Vrijlandweg 35
6997 AB Hoog-Keppel
0314 – 78 25 02

brasserie@dekeppelaer.nl
www.keppelse.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden