Freek Ligtlee, Hugo Heideman, Henk Wullink, Henk Kelder en Henk Wolters zingen ‘lang zal ze leven’ voor de jarige Jo Ligtlee. Foto: Liesbeth Spaansen
Freek Ligtlee, Hugo Heideman, Henk Wullink, Henk Kelder en Henk Wolters zingen ‘lang zal ze leven’ voor de jarige Jo Ligtlee. Foto: Liesbeth Spaansen

Stapels verrassingen voor jarige Jo Ligtlee

75 rozen voor jarenlang trouw Anhangerschap

Door Liesbeth Spaansen

ZELHEM/WITTEBRINK – Freek Ligtlee wilde zijn vrouw Jo voor haar 75ste verjaardag eens extra verrassen. Naast een diner op het terras van Eetcafé De Tol, zorgde hij voor drie prominente bloemendragers. Oud-klasgenoot Henk Wullink, kleurrijk kameraad van Normaal Henk Wolters en voorzitter van Normaal-fanclub de Anhangerschap Henk Kelder wilden deze taak graag volbrengen. Toen ook Hugo Heideman, hun favoriete presentator van Radio Ideaal de door hem voorbereide speech wilde houden, was zijn verrassing compleet.

Freek was maanden geleden al gestart met zijn verrassing en afgelopen week zette hij de puntjes op de i. Veel hilariteit oogstte hij met het appje: 'Bel me aub niet terug, want is de telefoon van mijn vrouw’. Het lukte om alle verrassingen geheim te houden.
Jarenlang woonde het echtpaar om de hoek van Café de Tol in de Wittebrink en hij reserveerde een tafel om er met zijn hele gezin te gaan eten. Het echtpaar heeft veel mooie herinneringen aan De Tol. “We zijn daar altijd aanwezig bij de concerten van Normaal. Jo is altijd positief ingesteld. Ik ken niet veel vrouwen met zo een gouden hart en goed karakter”, bekent Freek beetje blozend.

Jo en Freek zijn ook al jaren jaarlijks voor Normaal in touw tijdens het Høkersweekend. Zij zijn dan samen als parkeerwachters verantwoordelijk voor het als parkeerterrein ingerichte weiland naast De Tol. Henk Kelder, die als voorzitter van de fanclub ook heel veel voor een concert regelt, is lovend en spreekt van “bijzonder prettig personeel!”

Op 1 augustus, de zonnige zaterdagmiddag vóór de verjaardag van Jo Ligtlee: “Ik ben maandag 3 augustus echt jarig, dan doen we het nog eens dunnetjes over”, kwam de hele familie bij De Tol bijeen. Voorafgaand aan het diner nodigde Freek zijn al wachtende gasten uit voor zijn ‘verrassingsaanval’. Met een enorme bokaal rozen, 75 in totaal, kwam Henk -Hendrik Haverkamp- Wolters het terras op, direct gevolgd door Henk -Høken Henkie- Kelder, Henk Wullink en Hugo Heideman. Jo zag ze met verbazing aan komen lopen. “Geweldig!”

De mannen overhandigden de bloemen met de nodige felicitaties. Henk Kelder gaf de jarige namens het Anhangerschap en Normaal een envelop met inhoud, waarna het ‘lang zal ze leven’ met een enthousiast ‘hieperdepiep hoera’ klonk.
Hugo Heideman vertelde dat Jo, ondanks dat haar ogen en oren nu wat problemen geven, nog van alles geniet. Zo ook van de muziek waar het echtpaar nog altijd trouw op zaterdag en zondag op Radio Ideaal naar luistert, al van oudsher.
Henk Wullink sprak zijn waardering uit voor zijn oud-schoolgenootje, waarmee hij altijd contact heeft gehouden. “Ik heb zes jaar samen met Jo op de basisschool gezeten en ik weet het nog goed; zij kreeg voor gedrag een 9.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden