Jan Hogeweide uit Zelhem stopt op 80-jarige leeftijd met werken. Foto: René Jolink
Jan Hogeweide uit Zelhem stopt op 80-jarige leeftijd met werken. Foto: René Jolink

Jan stopt op 80-jarige leeftijd bij Cardietech Lastechniek

Algemeen

ZELHEM - Jan Hogeweide (21 juli 1940) uit Zelhem heeft vanaf zijn 15de tot zijn 80ste levensjaar in verschillende functies bij diverse bedrijven gewerkt. Nadat Jan met pensioen ging wilde hij toch nog graag wat blijven doen. Hij wilde onder de mensen zijn en zich nuttig blijven maken. Daarom is hij voor één dag in de week bij Cardietech Lastechniek in Zelhem aan de slag gegaan.

Rijden op de weg was hem niet vreemd, daarom sprak hem het direct aan om de grotere bestellingen te bezorgen bij klanten in heel Oost Nederland. Kilometers maken is het liefste wat hij doet en altijd weet hij de snelste route te vinden, even ‘binnendoor’.

De navigatie was niet aan hem besteed. Hij kwam nooit te laat, een zeer gedreven persoon met een eigen kijk op alles maar bovenal zeer geliefd bij collega’s en klanten. Alle klanten kennen Jan en Jan kent alle klanten.

In de afgelopen 15 jaar regelde hij de bezorging perfect en heeft hij heel wat lasapparaten en lasbenodigdheden in de regio rondgebracht. Altijd in voor een praatje, zeer fit voor zijn leeftijd en in de eerste plaats een levensgenieter.
Hij besloot om op zijn 80ste verjaardag, op 21 juli, te stoppen met dit werk en te gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd.
Op zijn verjaardag heeft hij `s morgens zijn verhaal mogen doen in de live uitzending van omroep Gelderland en begin van de middag werd hij verrast met een mooie toespraak van burgemeester Marianne Besselink. Zij reikte een Bronckhorster koek aan voor dit bijzondere moment (in deze speciale coronatijd).

Het einde van zijn dienstverband bij Cardietech Lastechniek is ingegaan per 22 juli 2020. Jan bedankt!

Kenmerken van Jan:
Geliefd bij klanten
Een wijze eigen mening
Gedreven
Fit voor zijn leeftijd
Een levensgenieter
Komt nooit te laat
Familieman
Kan met iedereen opschieten

Jan Hogeweide kreeg van burgemeester Marianne Besselink een Bronckhorster koek voor dit bijzondere moment. Foto: René Jolink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant