Veel belangstelling voor de expositie 'Zelhem - 75 jaar vrijheid'. Foto: Jan Wolsink
Veel belangstelling voor de expositie 'Zelhem - 75 jaar vrijheid'. Foto: Jan Wolsink

Expositie 'Zelhem – 75 jaar vrijheid'

Bij Museum Smedekinck nog t/m 2 augustus te zien

ZELHEM - De expositie 'Zelhem – 75 jaar vrijheid' in De Schure van Museum Smedekinck is nog t/m 2 augustus te zien. De expositie gaat over de Tweede Wereldoorlog in de voormalige gemeente Zelhem, maar belicht o.a. ook de tijd van de werkverschaffingsprojecten eind jaren dertig en de Indiëgangers.

De tentoonstelling biedt een unieke laatste kans een groot deel van de oorlogsverzameling van Zelhemmer Bert Schieven bijeen te zien. Schieven, die alles over de oorlog in de voormalige gemeente Zelhem kan vertellen, is tijdens openingstijden in principe altijd aanwezig. Ook de documentaire, die ieder uur op De Daele van het museum wordt vertoond en waarin Zelhemmers die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt hun verhaal vertellen, is nog tot genoemde datum te zien.

De expositie in De Stal van het museum, met meer aandacht voor de bevrijding en wederopbouw in de jaren 1945 tot 1965 (de nieuwe tijd) is nog t/m 20 augustus te bezichtigen.

Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5 in Zelhem. Entree: 4,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Dagelijks (uitgezonderd ‘s maandags) geopend van 13.30 – 17.00 uur. Reserveren is niet meer nodig.


museumsmedekinck.nl

facebook.com/museumsmedekinck

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden