De meest voorkomende behandelingen bij de tandarts

Elke dag gaan er enorm veel mensen langs bij de tandarts, de een voor een controle en de ander voor een behandeling van een probleem. Het is sowieso goed om problemen zoveel mogelijk te voorkomen door elk half jaar een bezoek te brengen aan de tandarts. Zo kan hij of zij enkele problemen voor zijn of de problemen snel aanpakken. Dit zijn de meest voorkomende problemen bij de tandarts.

Gaatjes

Gaatjes staat toch wel op nummer 1. Het is een veelvoorkomend probleem wat de meeste mensen wel een keer in hun leven hebben gehad. Gaatjes zijn gelukkig wel makkelijk aan te pakken, je bent er ook zo weer van af. Het wordt wel vervelend als je de gaatjes laat zitten, dat moet je zeker niet doen! Het kan pijnlijk worden en je tand kan nog meer aangetast worden.

Kronen

Veel mensen laten een kroon zetten. Dit is een omhulsel die ze over een andere tand heen zetten. Een kroon wordt er vaan ingezet als een tand in slechte staat is. De kroon zorgt ervoor dat de tand niet nog verder achteruit gaat. Een kroon kan van metaal of porselein zijn.

Trekken van een tand of kies

Een ander veelvoorkomende behandeling is het laten trekken van een tand of kies. Helaas is het zo dat niet iedereen goed voor zijn of haar gebit zorgt. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je nou eenmaal een slechtere kwaliteit tanden hebt… Dan kan het voor komen dat je een tand of kies moet laten trekken. Er is dan geen redden meer aan en de kans is groot dat de tand of kies alleen maar meer pijn gaat doen. Een tandarts doet het niet graag, maar soms zit er niks anders op.

 Wortelkanaalbehandeling

Dit is wel een van de naarste behandelingen… Een wortelkanaalbehandeling is een behandeling waarbij het gehele wortelkanaal wordt gereinigd. Dit kan zijn als er ontstekingen inzitten bijvoorbeeld. Het vervelende van deze behandeling is dat er enorm veel zenuwen rondom het wortelkanaal zitten. Hierdoor kan het vrij onaangenaam voelen. Helaas is het wel noodzakelijk dat een dergelijke behandeling wordt uitgevoerd, anders kan het letterlijk je hele mond aantasten.

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe fijne tandarts, dan is de tandartsenpraktijk in Rijswijk misschien wel het juiste antwoord voor jou.

Dit artikel wordt u aangeboden door tandartsenkliniek.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden