Eerste echte wedstrijddag met OW Cup races in Assen

Algemeen

ASSEN - Op zaterdag 11 juli was het dan eindelijk zover: voor het eerst na de uitbraak van het corona-virus stond op het TT Circuit Assen de eerste echte wedstrijddag van 2020 op het programma. Trainingen en wedstrijden die tevens de opening van het ONK-wegrace seizoen betekenen. Met zeer verdienstelijke prestaties van de regionale rijders.

Zaterdagochtend stonden er voor alle klassen twee kwalificaties op het programma. De eerste trainingen werden verreden op een volledig droog TT Circuit, maar tijdens de tweede kwalificatie gingen de hemelsluizen boven Assen open met als gevolg dat die serie nagenoeg in zijn geheel op een kletsnat circuit moest worden verreden.
Hamove-rijder Victor Steeman kende zaterdagochtend een uitstekend debuut, zowel in de klasse als ook voor zijn nieuwe Lentink Sports Racing team, door in zijn eerste optreden in de OW Cup meteen de pole voor zich op te eisen in de ONK Supercup 600. Jolanda van Westrenen uit Halle trainde zich naar een 10de startplek in ONK Supercup 1000. Toine Gierkink tevens Hamove-lid reed naar een keurige 12de plaats in de kwalificatie. Thijs Peeters uit Borculo moest de race overslaan vanwege een blessure die hij vrijdag had opgelopen bij een val tijdens vrije trainingen. Hessel Lubbers uit Hengelo kwalificeerde zich als 4de in de Pro Cup 600. Arjan Bikkel uit Vorden kwam uit op een verdienstelijke 8ste plaats in de klasse ONK Sportcup 1000. Broer Niels deed hetzelfde in de ONK Pro Cup 1000.

Tweede
Glenn van Straalen werd zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen als winnaar afgevlagd tijdens de eerste ONK SuperCup 600 race van het seizoen. De tweede plaats werd een prooi voor Victor Steeman terwijl de Duitser Marc Buchner na afloop als derde met de twee Nederlanders mee mocht naar het podium. Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Victor Steeman die de leiding nam, maar bij de eerste doorkomst was het echter Glenn van Straalen die aan kop ging. Van Straalen en Steeman wist meteen een gaatje te slaan terwijl even daarachter Buchner er in de tweede ronde in slaagde Jeroen Hilster te passeren. In de slotfase van de race kwam de leidende positie van de als tweede gestarte Van Straalen niet meer in gevaar en na tien ronden ging de winst in deze race dan ook naar hem. Steeman passeerde op bijna vier seconden als tweede de zwart/wit geblokte vlag terwijl Buchner de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste.
Ilya Mikhalchik uit de Oekraïne die als gastrijder meedeed aan de races werd als winnaar afgevlagd tijdens de eerste ONK SuperCup 1000 race van het seizoen. Pepijn Bijsterbosch en Danny van der Sluis kwamen als tweede en derde over de finish. Aangezien Mikhalchik in deze race als gastrijder aan de start stond mochten na afloop Bijsterbosch, Van der Sluis en Frank Nieman als de nummers één, twee en drie naar het podium. Jolanda van Westrenen deed uitstekende zaken voor het kampioenschap door als 8ste te finishen. Toine Gierkink eindigde als 14de en had ritme en gevoel nog niet te pakken tijdens zijn optreden van 2020.

Duur foutje
Hessel Lubbers eindigde als 14de in de ONK Pro Cup 600. Hij reed in het begin uitstekend en lag zelfs een tijdje derde. Met de snelheid zat het wel goed maar Lubbers maakte een duur foutje. Hij kwam naast de baan terecht en moest door het grind in een van de bochten. Lubbers viel daardoor terug naar een 14de plek in de eindklassering, maar liet na afloop weten dat hij volgende week voor het podium gaat. Wiljan van Wikselaar won de race met ruime voorsprong.
De mannen van Bikkel Motorsport hadden niet de wedstrijdmiddag die ze hadden gewild. Na goede trainingen ging het in de races niet naar wens. De regen was de grote spelbreker bij de ONK Sport Cup 1000. Hierdoor had Arjan Bikkel het moeilijk. Hij kon geen aansluiting vinden met rijders in de voorste gelederen en eindigde als 16de, wat op zich best goed is met een rijdersveld van boven de 30. Het positieve is dat de rondetijden wel goed waren aldus Arjan. De winst ging naar Jan Kleijer.
Broer Niels had een slechte start doordat zijn launch contol weigerde bij de start in de ONK Pro Cup 1000. Hij kwam achter in het veld terecht en dat resulteerde in een 19de positie in de einduitslag.

OW Cup races Assen

Zaterdag 11 juli was het dan eindelijk zover, voor het eerst na de uitbraak van het coronavirus stond op het TT Circuit Assen de eerste echte wedstrijddag van 2020 op het programma, trainingen en wedstrijden die tevens de opening van het ONK-wegrace seizoen betekenen. Zaterdagochtend stonden er voor alle klasse twee kwalificaties op het programma. De eerste trainingen werden verreden op een volledig droog TT Circuit, tijdens de tweede kwalificatie gingen de hemelsluizen boven Assen open met als gevolg dat de tweede kwalificaties nagenoeg allemaal op een kletsnat circuit werden verreden.

Hamove rijder Victor Steeman kende zaterdagochtend een uitstekend debuut, zowel in de klasse als ook voor zijn nieuwe Lentink Sports Racing team, door meteen in zijn eerste optreden in de OW Cup de pole voor zich op te eisen in de ONK Supercup 600. Jolanda van Westrenen uit Halle trainde zich naar een 10e startplek in ONK Supercup 1000. Toine Gierkink tevens Hamove lid reed zich naar een keurige 12e plaats in de kwalificatie. Thijs Peeters uit Borculo moest de race overslaan i.v.m. een opgelopen blessure die hij vrijdag na een val had opgelopen tijdens vrije trainingen. Hessel Lubbers uit Hengelo kwalificeerde zich als 4e in de Pro Cup 600. Arjan Bikkel uit Vorden reed zich verdienstelijk naar een 8e plaats in de klasse ONK Sportcup 1000. Broer Niels deed het zelfde in de ONK Pro Cup 1000.

Glenn van Straalen is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen als winnaar afgevlagd tijdens de eerste ONK SuperCup 600 race van het seizoen. De tweede plaats werd een prooi voor Victor Steeman terwijl de Duitser Marc Buchner na afloop als derde met de twee Nederlanders mee mocht naar het podium. Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Victor Steeman die de leiding nam, bij de eerste doorkomst was het echter Glenn van Straalen die als eerste doorkwam voor Steeman. Van Straalen en Steeman wist meteen een gaatje te slaan terwijl even daarachter Buchner in de tweede ronde Jeroen Hilster wist te passeren. In de slotfase van de race kwam de leidende positie van, van Straalen nietmeer in gevaar en na tien gereden ronden ging de winst in deze race dan ook naar de vanaf de tweede plaats op de grid vertrokken Van Straalen. Steeman passeerde op bijna vier seconden van Van Straalen als tweede de zwart/wit geblokte vlag terwijl Buchner met de derde plaats de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste. Ilya Mikhalchik uit de Oekraïne die als gastrijder meedeed aan de races werd als winnaar afgevlagd tijdens de eerste ONK SuperCup 1000 race van het seizoen. Pepijn Bijsterbosch en Danny van der Sluis kwamen als tweede en derde over de finish. Aangezien Mikhalchik in deze race als gastrijder aan de start stond mochten na afloop Bijsterbosch, Van der Sluis en Frank Nieman als de nummers één, twee en drie naar het podium. Jolanda van Westrenen deed uitstekende zaken voor het kampioenschap door als 8e te finishen. Toine Gierkink liet eindigde als 14e en had het ritme en gevoel nog niet te pakken tijdens zijn optreden van 2020.

Hessel Lubbers eindigde als 14e in de ONK Pro Cup 600. Lubbers reed in het begin een uitstekende wedstrijd en lag zelfs een tijdje 3e. Met de snelheid was het wel goed maar Lubbers maakte een duur foutje. Hij kwam naast de baan terecht en moest door het grind in een van de bochten. Lubbers werd geklasseerd als 14e maar liet na afloop weten dat hij volgende week voor het podium gaat. Wiljan van Wikselaar won de race met ruime voorsprong. Bikkel Motorsport had niet de wedstrijdmiddag die ze hadden gewild. Na goede trainingen ging het in de races niet naar wens van de mannen. De regen was de grote spelbreker bij de ONK Sport Cup 1000. Hierdoor had Arjan Bikkel het moeilijk en kon hij geen aansluiting vinden met rijders in de voorste gelederen. Arjan eindigde als 16e en dat is op zich best wel goed met een rijdersveld van boven de 30. Het positieve is dat de rondetijden wel goed waren aldus Arjan. De winst ging naar Jan Kleijer. Broer Niels had een slechte start doordat zijn launch contol weigerde bij de start in de ONK Pro Cup 1000. Niels kwam achter in het veld terecht en dat resulteerde in een 19e positie in de eind uitslag.