Eén van de tegels wordt gelegd door Henk Greven (l) en Harold Pelgrom. Op de achtergrond Joey Mullink en Harry Jansen. Frank Sessink ontbreekt op de foto. Foto: Anka Pelgrom
Eén van de tegels wordt gelegd door Henk Greven (l) en Harold Pelgrom. Op de achtergrond Joey Mullink en Harry Jansen. Frank Sessink ontbreekt op de foto. Foto: Anka Pelgrom

Fototegels wandelroute Hummelo geplaatst

Algemeen

HUMMELO - Afgelopen zaterdag 4 juli is het eerste deel van de fototegels van de tegelwandelroute in Hummelo geplaatst.

De achttien granieten tegels van vijftig bij vijftig centimeter liggen in de trottoirs op bijzondere, historische locaties in het dorp. Het zijn plekken waarop bijzondere gebouwen hebben gestaan, of er worden gebouwen of straatbeelden weergegeven die dusdanig gewijzigd zijn dat ze niet meer op de oude situatie lijken. De tegels brengen de wandelaar aan de hand van foto's en een korte beschrijving terug in de tijd. Naast tegels met (voor de wat oudere Hummeloërs) bekende gebouwen als kasteel Enghuizen en bierbrouwerij De Zwarte Kolk, zijn er ook tegels neergelegd op plekken van minder bekende gebouwen, zoals de muziekkoepel, het molenaarshuis en het arrestantenlokaal. Ook bijzonder is het gebouw van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Hummelo waar de Aviko haar oorsprong vond.

De tegelwandelroute in Hummelo is samengesteld door Harold Pelgrom. Samen met Harry Jansen uit Vorden, Fred Wolsink uit Zelhem en Bertus Rietberg uit Steenderen werkt hij aan tegelwandelroutes in verschillende kernen van Bronckhorst. De tegels in Vorden zijn op 22 juni geplaatst en Zelhem volgt binnenkort. Om de tegels in de toekomst te onderhouden en nieuwe wandelroutes toe te voegen is een stichting opgericht (Stichting Tegelroute Bronckhorst).
De verschillende wandelroutes zullen in de toekomst onderling verbonden worden door fietsroutes, uiteraard zoveel mogelijk door dorpen en buurtschappen binnen de gemeente Bronckhorst. Ook langs de fietsroutes zullen fototegels geplaatst worden, bijvoorbeeld langs het voormalige Kamp De Tol in Hummelo.

Binnenkort zijn er ook flyers beschikbaar van de tegelwandelroute bij verschillende ondernemers in Hummelo. De start van de route is bij FF naar Steef. Meer informatie over de routes en de stichting is te vinden op website tegelroutebronckhorst.nl.

Opzet tegel 4 lagere school. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant