Welke tas is in de mode?

In de modewereld speelt de tas een belangrijke rol. Kijk maar eens naar modeshows. Modellen dragen regelmatig een trendy of juist klassieke tas die een outfit, van haute couture tot confectie, compleet maakt. Welke tas is in de mode? 

Om met die klassiekers te beginnen. De meest klassieke handtas is de tas die celebrities ook vaak dragen waaronder first lady Jackie Kennedy in de jaren zestig. Zij droeg haar (flink kostbare) handtassen netjes over haar onderarm. Zoals het hoort. Wie haar voorbeeld volgt, en dat doen vrouwen tot op de dag van vandaag, meet zich een stijlvolle look aan. 

XXL-tassentrend waaide snel over 
Modebewuste vrouwen kiezen ook voor trends. Trend was afgelopen tijd de XXL tas. Daarmee bedoelen we echt enorme reuzetassen. Een tas die in de hand gedragen over de grond zou slepen, maar hoog onder de arm geklemd nog net kon. Ze werden ruimschoots geshowd op de catwalk, met dat verschil dat de modellen er nauwelijks spullen in mee droegen. De tas werd ingedrukt om gedragen te kunnen worden zonder over sjouwen te spreken. In het straatbeeld zag je dat dan ook niet echt terug en deze trend waaide snel over.

Clutch is kleine tas die stijlvol draagt
De meest kleine tas, de clutch, werd wel een hit. Vooral bij avondjurkjes en jumpsuits staan ze prachtig en heel stijlvol. Je draagt zo’n kleinood in de hand met je mee en stopt er hoogstens een creditcard, sleutels en een lipstick in. De tas wordt ook wel over de schouder gedragen, met bijvoorbeeld een zilver- of goudkleurige ketting. 

Outdoor-schooltas is trend
Van een hele andere orde zijn de trends als het gaat om schooltassen. Van de klassieke schooltas, die tegenwoordig voor vintage doorgaat, tot aan de hipste rugzak. Momenteel is de outdoor-rugzak onder scholieren in de mode, onder meer van het bekende Zweedse Fjällraven. Een Kipling of Eastpak wordt op dit moment al bijna tot de klassiekers gerekend. 

Kortom; maak zelf een keuze voor wat je mooi vindt en dan kan het zomaar zijn dat je supertrendy bent of juist behoort tot de liefhebbers van klassiek. Per ongeluk of misschien wel bewust. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Twenty Four Webvertising B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden