Fjällraven rugzak
Fjällraven rugzak

Met een Fjällraven de bossen in, dat is pas rust nemen

Het valt voor de meeste mensen niet mee, maar af en toe rust nemen is belangrijk. Dat heet dan een break, retraite of sabbatical. Je zou kunnen zeggen van korte rust naar een langere tijd rust, naar lange tijd rust. Waarvoor kies jij?

Dat laatste, de sabbatical, is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er misschien wel je baan voor opzeggen en wie kan er financieel een jaar tussenuit? En wat ga je dan doen? Sommige mensen wagen het erop en menen na dat jaar dat het hun leven of in ieder geval hun mindset heeft veranderd. Ze liepen een pelgrimstocht, gingen een jaar zeilen of gewoon niks doen, hun creativiteit meer ontwikkelen of een jaar lang aan een eigen boek schrijven.

Met een Fjällraven rugzak op retraite
De retraite is meer bereikbaar. Een week of twee weken naar Bali om bij te komen in een resort? Dat moet wel lukken door vakantiedagen op te nemen. Met een Fjallraven rugzak op een week lang wandelen in de Dordogne lukt ook. 

Over Fjallraven gesproken. De founder van dit outdoormerk ging regelmatig met een eigengemaakte tent de Zweedse bossen in om helemaal tot zichzelf te komen. Dat was in de jaren zestig van de vorige eeuw. Nu is het in Zweden zo gek niet om dat te doen, want mensen leven daar sowieso veel dichter op en met de natuur. 

Het lijkt in ieder geval zijn creativiteit enorm aangewakkerd te hebben want hij creëerde niet alleen een eigen tent, maar ook winddichte en waterafstotende outdoorkleding waar je het echt niet koud in kreeg. 

Zijn creativiteit leidde tot de Fjällraven Kånken
Het toppunt van zijn creativiteit is wel de ontwikkeling van de Fjallraven Kanken in 1978. De rugzak die tot op de dag van vandaag populair is, vooral onder scholieren. Dit model is tijdloos, de kleuren eindeloos en de kwaliteit ervan is groot. Met het bekende poolvosje als logo gooit Fjällraven hoge ogen. 

Het merk spreekt bovendien tot de verbeelding vanwege die link met de natuur, zeker als je weet dat het merk ook projecten financieel ondersteunt, die ervoor zorgen dat de natuur behouden blijft en het milieu zo schoon en duurzaam mogelijk. 

Je creativiteit aanwakkeren lijkt dan ook prima te lukken als je de rust opzoekt en dat vooral in de natuur doet. Een aanrader voor een paar dagen misschien of langer? 

Dit artikel wordt u aangeboden door Twenty Four Webvertising B.V. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden