Nieuwe WhatsApp buurtpreventiegroep in Zelhem

ZELHEM – Willy Weulen-Kranenbarg, Dick ten Brinke en Erna Scheffer hebben een whatsappbuurtpreventiegroep opgericht voor het industrieterrein en woningen tussen de Halseweg, Stikkenweg en de Doetinchemseweg in Zelhem. Doel is om deze buurt veilig te houden en elkaar te attenderen op verdachte omstandigheden.

Het is niet voor kletspraat of grapjes, dat kun je privé doen. Dit is een serieuze groep. Wie iets verdachts ziet, gaat te werk volgens de SAAR-formule: S is signaleren, A is alarmeren en vervolgens appen en R, reageren.

Bel 112 en zet het daarna in de whatsapp-groep. Zet erbij of je de politie al hebt gebeld, dan weet het beheer of zij dat nog moet doen. Het beheer heeft direct contact met de politie, voor gebval er nog niet gebeld is. Probeer zoveel mogelijk mensen in deze directe omgeving toe te voegen, want ‘Samen staan we sterk!’

Wie op of bij het industrieterrein woont of werkt en 18 jaar of ouder is, kan zich ook aanmelden bij de whatsappgroep Buurtpreventie industrie Zelhem. Dit kan door een bericht te sturen met daarin je naam, naar één van twee beheerders: Willy, 06-20364752 of Dick, 06-55823824.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden