Zomerretraite bij Landgoed de Kieftskamp
Landgoed de Kieftskamp. Foto: Rob Stoeckart
Landgoed de Kieftskamp. Foto: Rob Stoeckart

Zomerretraite bij Landgoed de Kieftskamp

VORDEN - Tegen het einde van de zomer zal een retraite met als thema: ‘De Boeddha, de Ontwaakte’ plaatsvinden op Landgoed de Kieftskamp, te midden van de bossen en velden in het buitengebied van Vorden. Deze wordt gehouden van donderdag 27 t/m zondag 30 augustus onder leiding van acharya Han de Wit.

Zomerretraite
Siddhãrta noemde zichzelf de Boeddha, de Ontwaakte. Op de vragen: ‘Waaruit zegt hij te zijn ontwaakt?’ en ‘Kunnen wij dat ook?’ geeft zijn onderricht vele concrete antwoorden, die samenkomen in een aantal radicale inzichten, die in alle boeddhistische stromingen zijn terug te vinden. Ze gaan over de aard van geest en ervaring, en over meditatie als methode. Beide tonen ze een even persoonlijke als universele levenskunst. Het maakt niet uit of iemand net kennis heeft gemaakt met het boeddhisme en haar beoefening van meditatie of dat al vele jaren doet.

De retraite zal bestaan uit meditatie en een aantal lezingen van Han met gelegenheid tot uitwisseling. Ook bestaat er de mogelijkheid voor persoonlijke gesprekken met hem op zaterdag en zondag. Daarnaast zal er voldoende tijd worden geboden om te genieten van de prachtige natuur rondom het landgoed en een paar mooie wandelingen te maken.

Han de Wit
Psycholoog en dharmaleraar (acharya) Han de Wit is nauw betrokken bij de dialoog tussen boeddhisme, christendom en psychologie. Hij is de belangrijkste leraar binnen de boeddhistische traditie van Shambhala en richtte in 1977 het eerste Shambhalacentrum van Europa op. Han staat bekend om de toegankelijke en speelse manier waarop hij de boeddhistische visie verwoordt in deze tijd.

Iedereen die interesse heeft in het weekend kan zich aanmelden of meer informatie vragen bij: Louise Kleinherenbrink. Na opgave wordt verdere informatie over het programma verkregen. Sluitingsdatum voor opgave is 25 juli.


louisekleinherenbrink@gmail.com

06-238 608 11

www.kieftskamp.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden