Tijdens wandelingen wordt kennis gemaakt met verrassende smaken uit de natuur. Foto: PR
Tijdens wandelingen wordt kennis gemaakt met verrassende smaken uit de natuur. Foto: PR

Excursies Eetbare Wilde Planten

ACHTERHOEK – Wie na alle coronamaatregelen weer zin heeft in gezellig samen buiten zijn en kennismaken met eetbare wilde planten, kan meewandelen in de week van 28 juni tot 3 juli. De zes wandelingen beginnen elk op een andere locatie.

Ellen Aarsman, deskundig op het gebied van eetbare wilde planten is door Stichting Leven met de Aarde uitgenodigd om naar de Achterhoek te komen om de verschillende excursies te geven. Zij begeleidt de wandelingen, waarbij deelnemers kennis maken met verrassende smaken uit de natuur. Het gaat er niet zozeer om veel te oogsten, maar om planten die eetbaar zijn te herkennen, er kleine hapjes mee te maken, zoals kruidenboter, of tapenades en salades. De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur, maar er wordt nooit een lange afstand afgelegd. Intussen wordt genoten van het prachtige Achterhoekse landschap.

Kort overzicht van de wandelingen
Zondag 28 juni bij landgoed Enghuizen, Hummelo.
Maandag 29 juni vanaf boerderij de Klevenhorst van Familie Harm Veeneman, Hummelo.
Dinsdag 30 juni in het buitengebied bij de Bollard en de tuin van Visscher, Etten.
Woensdag 1 juli in de tuin van de Kemnade met Willem Beelaerts, Wijnbergen.
Donderdag 2 juli, bedrijf van Henk Jolink, Drempt.
Vrijdag, 3 juli bij Koekendaal/Wrange in Doetinchem Onland.

In verband met corona is beperkte deelname mogelijk en aanmelden verplicht. Stuur een mail naar liesvisscher@live.nl met vermelding van welke datum, welke excursie en met hoeveel mensen wordt deelgenomen. Wie een mondkapje wil dragen, neemt dat dan zelf mee. Aan het eind van de excursie kan een bedankje voor Ellen bestaan uit een vrije gift.


www.blauwvuur.nu

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden