Lessen van De Schilderschool in Doesburg gaan via YouTube. Foto: PR
Lessen van De Schilderschool in Doesburg gaan via YouTube. Foto: PR

De Schilderschool gaat gratis online en internationaal

DOESBURG - Wekelijks een gratis online teken-, en schilderprogramma voor kinderen en volwassen. Vanaf vrijdag 15 mei gaat De Schilderschool van André Bikker weer open via YouTube. Elke week komen er twee programma’s online. ‘Lessen naar wens’ voor volwassenen en ‘Maak er wat van!’ voor kinderen. Dit weggeven van lesprogramma’s wordt in deze tijd het nieuwe delen.

Elk programma heeft drie onderwerpen. Voor volwassenen zijn dat: tekentips, schilder successen en materialen of techniek. Voor kinderen is er wekelijks een stripgrap, de tekentruc en bouwen of versieren. De diversiteit maakt dat je als deelnemer kunt kiezen. Stopzetten of terugspoelen maakt het mogelijk om op je eigen tempo bezig te zijn.

Na een proef met kinderen en volwassenen is het programma nu op basis van solidariteit beschikbaar. Het programma is gratis, maar er wordt wel gevraagd om mee te helpen het programma te maken. Dit kan door je wensen in te sturen, je te abonneren op het kanaal, een vrijwillige bijdrage te storten voor de productiekosten en het verspreiden van de instructievideo’s. Deze zijn in het Nederlands en Engels ondertiteld om zoveel mogelijk mensen ontspanning te bieden in deze moeilijke tijd. Denk aan dove mensen, kinderen in de AZC’s.

Een doelgroep is ook de kinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika. Omdat De Schilderschool ambassadeur is van stichting Table Mountain in Zuid-Afrika zullen de online-lessen daar ook verspreid worden.


schilderschool.info

info@schilderschool.info

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten