Huisartsen Zelhem en Halle voor klachten telefonisch bereikbaar

Huisartsen Zelhem en Halle voor klachten telefonisch bereikbaar

ZELHEM/HALLE - Nu de reguliere huisartsenzorg in Nederland langzaam weer opstart merken de huisartsen in Zelhem en Halle dat een aantal patiënten niet naar de praktijk durft te komen omdat men bang is een besmetting met het corona virus op te lopen op de praktijken.

De huisartsen uit de regio werken nauw samen om de zorg voor de inwoners zo goed mogelijk door te laten gaan. Ook in deze hectische en onvoorspelbare tijd van Corona. Daardoor lukt het tot nu toe heel goed om mensen die huisartsenzorg nodig hebben te helpen.

Veel contacten gaan telefonisch. Wanneer de patiënt naar de praktijk belt zal de assistente een aantal vragen stellen om te bepalen of de patiënt last heeft van luchtwegklachten, keelpijn, hoesten en/of koorts. Patiënten die hier last van hebben worden niet door de huisarts op de praktijk gezien, maar op het Regionaal Corona Centrum aan de Gezellenlaan in Doetinchem. Indien de patiënt te ziek is om naar de Gezellenlaan te gaan komt de huisarts de patiënt in beschermende kleding thuis bezoeken. Mede door deze maatregelen is de kans op besmetting met het coronavirus op de praktijken erg klein.

De huisartsen vragen mensen die klachten hebben waarvoor een huisarts nodig is, telefonisch contact op te nemen met de eigen huisartsenpraktijk om er voor te zorgen dat zij tijdig de juiste hulp krijgen om zo de kans op gemiste diagnoses en onherstelbare schade te minimaliseren.


Huisartsenpraktijken:

De Pelikaan: 0314-650275

Burger en van der Wielen: 0314-625232

Halle: 0314-631246

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten