Het team van Kapsalon Francis dat het 30-jarig jubileum vierde: (v.l.n.r.) Ilse, Layla en Francis. Foto: PR
Het team van Kapsalon Francis dat het 30-jarig jubileum vierde: (v.l.n.r.) Ilse, Layla en Francis. Foto: PR

‘Mensen mooier maken, daar houd ik van’

Kapsalon Francis viert 30-jarig jubileum

Door Ceciel Bremer

HALLE – Op haar 22ste werd de meisjesdroom van Francis Wisselink werkelijkheid en startte ze haar eigen kapsalon in haar geboortedorp Halle. Dankzij een trouwe klantenkring bestaat de kapsalon inclusief schoonheidssalon inmiddels al 30 jaar. Reden voor een feestje vond Francis en daarom houdt ze een actie met mooie prijzen waar iedereen aan kan deelnemen.

Vroeger thuis had ze het wel eens over een eigen salon gehad. “Dat leek me wel wat. Maar ik had een prima baan als kapster dus het bleef bij dromen”, vertelt Francis Wisselink. Totdat haar vader op een dag belde: “Als je ooit nog eens iets voor jezelf wil beginnen, dan moet je het nu doen want de slager gaat weg, zei hij. Ik was 22, het overviel me en ging er vanaf dat moment pas serieus over nadenken. In Halle was er op dat moment één kapsalon voor met name oudere dames. Ambulante kapsters bestonden toen nog niet dus het was een uitgelezen kans om voor mezelf te beginnen.” Ze waagde de sprong en begon haar eigen salon aan de Dorpsstraat tegenover de school.

Een vertrouwd adres
Achttien jaar lang was Kapsalon Francis op die plek een vertrouwd adres voor veel Hallenaren. Daarna verhuisde de salon naar het pleintje bij de kerk midden in het dorp. Daar kunnen zowel dames, heren als kinderen bij haar en haar collega’s Ilse en Layla terecht om geknipt of gekleurd te worden. Twee jaar geleden kreeg Francis de kans haar salon te vergroten en startte ze er een schoonheidssalon bij. ”Ik geef allerlei soorten gezichtsbehandelingen die erop gericht zijn om de huid te verbeteren. Van een basisbehandeling tot een peeling. Mensen mooier maken, daar houd ik van.”

Gecertificeerd barber kapper
In de loop der jaren is kleuren echt een specialisatie geworden van Francis en haar team. “Klanten komen hier voor een complete verandering van haarkleur. Wil je van donker naar blond, of van rood naar lichter, dan regelen we dat voor je. Ook als het ergens anders is misgegaan met het kleuren van je haar, kunnen wij je haar opnieuw kleuren.” Heren kunnen eveneens goed terecht bij de Halse kapsalon want dankzij het predicaat ‘gecertificeerd barber kapper’ zijn de drie kapsters helemaal thuis in de nieuwste trends. “Op de hoogte zijn van wat er speelt in mijn vak vind ik erg belangrijk. Daarom volgen we ook meerdere keren per jaar een cursus.”

Van 0 tot 95 jaar
Francis houdt van haar werk en heeft het dan ook flink gemist toen ze de afgelopen weken haar salon vanwege de coronacrisis gesloten moest houden. “Maar wat ben ik blij dat we kunnen rekenen op een vaste klantenkring want de afgelopen twee weken hebben we keihard gewerkt om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Halle is een fijn dorp. Ook al woon ik nu elders, de binding met mijn geboortedorp is er altijd geweest. Ik ken hier veel mensen maar we hebben ook klanten van ver buiten het dorp, uit Zutphen en Varsseveld bijvoorbeeld. Onze jongste klant is een paar maanden oud en onze oudste klant is een dame van 95 jaar die met de regiotaxi hier naar de salon komt. We zijn er voor iedereen.”

Tevreden klanten
Dat laatste vindt Francis erg belangrijk. “Ik wil mensen graag helpen. Daarom verzorg ik ook haarwerk voor zieke mensen. Dat komt gelukkig niet zo vaak voor maar ik vind het fijn dat klanten daarvoor niet naar een ander hoeven en gewoon bij mij kunnen blijven.” Een tevreden klant, daar gaat het om, zegt de geboren Halse. “Het geeft mij een heel naar gevoel als iemand niet tevreden is. Daarom bieden we klanten altijd aan dat ze mogen terugkomen. En ook al vind ik de kleur prachtig, als de klant niet tevreden is, dan kleur ik het opnieuw. Kosteloos. Om die service staan we bekend maar voor mij is dat heel vanzelfsprekend.“

Beste van Gelderland
De waardering van haar klanten blijkt uit de prijs die Francis en haar team hebben gewonnen. “Na iedere afspraak ontvangt de klant een e-mail van barberbooking.com waarmee de tevredenheid wordt gemeten. En in 2019 waren wij de beste kapsalon van Gelderland met een gemiddelde van 9.7”, vertelt Francis trots. Dat in combinatie met het 30-jarig jubileum is natuurlijk reden voor een feestje. “We houden een verloting met 3 mooie prijzen. De hoofdprijs is een geheel verzorgde fotoshoot inclusief haar en make-up. Verder verloten we een verzorgingspakket en een bon voor onze salon. We zijn blij dat we nu weer open zijn en het jubileum met iedereen kunnen vieren”, zegt Francis dankbaar.


www.franciskapsalon.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten