Evers schijveneg met hydraulische hoekverstelling. Foto: PR
Evers schijveneg met hydraulische hoekverstelling. Foto: PR

Glyfosaatgebruik terugdringen met schijveneg

DREMPT - Een goed geslaagde groenbemester kan in het voorjaar problemen geven met het inwerken. Omdat de familie Jolink in Drempt geen glyfosaat (een onkruidverdelger, die percelen er geel laten uitzien in het voorjaar) wil gebruiken, is er dit voorjaar een Evers schijveneg aangeschaft.

Met de schijveneg is het mogelijk de groenbemester ondiep in te werken. Tijdens de bewerking worden blad en wortels van elkaar gescheiden, waardoor een groot deel van de groenbemester afsterft. De mineralen uit de groenbemester kunnen vervolgens door het bodemleven worden vrijgemaakt voor het volgende gewas. De schijveneg is uitgerust met hydraulische hoekverstelling, waardoor onder alle omstandigheden een optimaal resultaat gecreëerd kan worden.

Voor de aanschaf van de schijveneg is er gebruik gemaakt van een subsidie van het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3), beschikbaar gesteld door het Europese landbouwfonds, Provincie Gelderland en Waterschap Rijn en IJssel. Deze subsidie kan door telers gebruikt worden om machines aan te schaffen die het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen terugdringen en duurzaam landgebruik stimuleren.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden