Circuskoppel Mayka en Paulo uit Hummelo verkent Amersfoort. Foto: NTR
Circuskoppel Mayka en Paulo uit Hummelo verkent Amersfoort. Foto: NTR

Achterhoeks circuskoppel en Amersfoortse vloggers ruilen van huis en haard

Uitzending: woensdag 20 mei, 21.30 uur, NPO 1

HUMMELO – Ook in het tweede seizoen van de zesdelige NTR-serie Jouw Stad, Ons Dorp ruilen echte stedelingen en honkvaste dorpsbewoners van huis en haard. Hoe ervaren de dorpse Mayka en Paulo het stadse leven in Amersfoort en hoe ervaren Emma en Bram het circusleven in Hummelo?

In deze aflevering ruilt het dorpse circuskoppel Mayka en Paulo uit Hummelo in de Achterhoek met de jonge vloggers Emma en Bram uit Amersfoort.

Emma is transgender en vecht al haar hele leven tegen vooroordelen, in haar vlogs maakt ze alles rondom transgender zijn bespreekbaar. Nu gaat ze één week lang met haar vriend Bram in de rust van Hummelo leven. Emma en Bram gaan vol in training om op te kunnen treden in een bomvolle circustent, terwijl Mayka en Paulo kennis maken met een volledig nieuwe wereld in de stad.

Hoe ga je als stadsmens om met de rust, ruimte en sociale controle op het platteland en hoe ervaar je als dorpeling de drukte, smeltkroes van nationaliteiten, maar ook het grote aanbod van winkels, restaurants en cultuur die de grote stad te bieden heeft? Twaalf gezinnen/koppels nemen in zes afleveringen de proef op de som om uit te vinden of zij gelukkiger zijn tussen het stadse beton of op het beloofde platteland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden