Het bleef stil op de Varsselring

VARSSEL - Het bleef muisstil afgelopen weekeinde in Varssel. Geen ronkende motoren en juichend publiek die hun helden aanmoedigen tijdens de jaarlijkse wegraces op de Varsselring. Die stonden voor dit weekend op het programma. Door het corona-virus kon het evenement niet plaatsvinden en was het rustig in het buurtschap. Geen gras-, olie-, rubber-, frituur- en bierlucht te bekennen.

Een aantal weken geleden had de I.R.R.C. ( Internationale Road Racing Championship) organisatie al laten weten dat de races op de Varsselring geen doorgang konden vinden. Het bestuur van de Hengelose auto en motorsportvereniging hebben afgelopen week helaas het besluit moeten nemen om dit hele jaar definitief geen wegrace te organiseren. Gezien de huidige situatie rondom het corona-virus zijn er simpelweg geen mogelijkheden om het door te laten gaan. In 2021 doet de Hamove er weer alles aan om een mooi en aantrekkelijk raceweekend te organiseren op de Varsselring. Het tourweekend naar de Moezel in juni en de 55e Veteraan Rally in augustus zijn ook van de kalender gehaald.

Isle of Man
De meeste races op stratencircuits zijn dit jaar afgelast, waaronder de races op de Isle of Man. De North West 200 in Ierland zoekt nog naar een vervangende datum en mogelijk kan deze race nog in het najaar verreden worden. Voor het Hengelose Performance Racing van Tonny en Arno Wassink met hun rijders Virgil Amber Bloemhard, Frank Gallagher, Ilja Caljouw en Jorn Hamberg zit er niks anders op dan af te wachten of er later in het jaar wellicht nog ergens gereden zal worden. Er is nog een kleine kans op de races in Horrice (Tsjechië) en Frohburgh (Duitsland) in het najaar.
Wel kunnen de coureurs binnenkort allemaal weer trainen op onder meer het TT-circuit van Assen. Hier zullen de regionale rijders zoals Victor Steeman, Thijs Peeters, Joey den Besten en Jolanda van Westrenen hoogst waarschijnlijk wel gebruik van gaan maken, evenals het Performance Racing team.
Voor de Hamove natuurlijk een grote domper dit jaar, maar de vereniging hoopt iedereen volgend jaar te kunnen verwelkomen op de Varsselring.

Lees ook

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden