Paulien Assink, Annelies Wolsink en Karin van Heijst van de Lions deelden in heel Bronckhorst tulpen uit. Foto: Liesbeth Spaansen
Paulien Assink, Annelies Wolsink en Karin van Heijst van de Lions deelden in heel Bronckhorst tulpen uit. Foto: Liesbeth Spaansen

Lionsclub Bronckhorst bezorgt 295 bossen tulpen

BRONCKHORST – De jaarlijkse tulpenactie van de Lionsclub Bronckhorst verliep anders dan anders. Dit jaar kwam er, na de eerste succesvolle verkoopdag, door de coronacrisis een eind aan de huis-aan-huis verkoop. Toch wilden de leden van de club de tulpen een goede bestemming geven en ze deelden vrijdag 17 april bossen tulpen uit aan bewoners van zorginstellingen binnen de gemeente Bronckhorst.

Paulien Assink, Annelies Wolsink en Karin van Heijst van de Lions reden vrijdag langs De Bongerd in Steenderen, Hyndendael in Hummelo, de Gouden Leeuw in Laag Keppel, De Zonnekamp in Zelhem, De Heemhoeve in Zelhem, De Gouden Leeuw in Zelhem, De Lindenhof in Vorden en De Bleijke in Hengelo. De tulpen werden met veel enthousiasme in ontvangst genomen.

Dit jaar steunt de Lionsclub Bronckhorst drie goede doelen: internationaal is dit de stichting Maya, die in Nepal zeven scholen ondersteunt; nationaal het prinses Maxima centrum tegen kinderkanker; en regionaal bijzondere projecten van de Stichtingen Welzijn in de grote kernen van de gemeente Bronckhorst.

De grootste serviceclub ter wereld, met een zetel in de VN, doet eveneens mee voor de wereldwijde Lionsactie om blinde mensen in derdewereldlanden te opereren: Fight for Sight. Wilde Ganzen verdubbelt de bedragen die worden binnengehaald. Daartoe staan in enkele supermarkten (momenteel AH Hengelo en Jumbo Zelhem) bussen om vreemd en oud geld in te zamelen. Een ingezamelde kilo heeft, inclusief de bankbiljetten en de premie van Wilde Ganzen, gemiddeld een waarde van 50 euro. Tot 31 december 2017 werd al 580.000 euro bijeengebracht, goed voor 38.600 oog operaties, meer dan een vol PSV stadion!

Wereldwijd organiseren Lions ook het Peace Poster Project, waar scholen meedoen aan tekenwedstrijden met het thema vrede. Dit jaar, nu veel scholen gesloten zijn vanwege corona, is iets anders bedacht. Veel kinderen en volwassenen willen doorgaan met het verspreiden van vrede thuis en over de hele wereld. De opdracht is: Maak een poster of bericht met jouw visie op vrede en deel je foto, bericht of korte video op sociale media met de #PeacePoster hashtag.

De leden van Lionsclub Bronckhorst zijn altijd actief op zoek naar wat zij kunnen betekenen voor anderen en zijn eveneens op zoek naar mensen die dat ook willen. Zeker nu, in deze bijzondere tijd, zonder te weten hoe iedereen daar uit komt. Veel mensen willen elkaar helpen en Lions bieden een geoliede organisatie en prima tools. Wie meer wil weten kan contact opnemen en kijken op de site.


www.vreemdenoudgeld.nl

www.bronckhorst.lions.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden