Naoberschap door Naobersap

Algemeen

Zorgboerderij Slangenburg verkoopt en doneert gezondheid in een flesje

DOETINCHEM - Slangenburg maakt al enige tijd groentesappen. Met liefde en aandacht produceren de mannen van de Doetinchemse zorgboerderij deze heerlijke gezonde drankjes uit producten van Achterhoekse ondernemers. Die zijn vanaf nu als 'Naobersap' te koop en tijdens de huidige crisis geeft Slangenburg met veel gevoel voor naoberschap net zo veel flesjes weg aan een goed doel als er verkocht worden.

De flesjes van 250 ml sap bevatten 300 gram groenten en fruit en dat is ruim 75 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Helemaal zonder toevoeging van kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. De zorgboerderij gelooft in de kracht van dit groentesap en in haar manier van werken. Het was de bedoeling deze onderneming ooit uit te bouwen tot een officieel bedrijf en de maatschappelijke missie te laten landen in een sociale onderneming. Maar de huidige veranderingen in de wereld leiden tot een versnelling van dit proces.

Samen in actie
Slangenburg is ervan overtuigd dat het groentesap een lekkere en makkelijke oplossing biedt om mensen te voorzien van gezonde voedingsstoffen. En de Doetinchemse instelling grijpt nu het moment aan om door te pakken en zo veel mogelijk 'Naobersap´ in de samenleving te brengen.
Mensen die wel trek hebben in zo'n vitamineboost helpen daarbij. Omdat Slangenburg zich tijdens de crisis belangeloos inzet en geen geldelijk gewin nastreeft, doneert de instelling net zo veel flesjes als ze verkoopt. Voor mensen in kwetsbare posities, zoals Voedselbankklanten, dak- en thuislozen en mensen binnen de risicogroepen in de gemeente Doetinchem. Slangenburg vraagt de mensen die geloven in hun product en hun missie verder twee mensen uit hun eigen netwerk attent te maken op dit initiatief. Dat bespaart energie, tijd en geld voor het verspreiden van de boodschap.

Diepgevroren
Belangstellenden kunnen vanaf nu tegen een scherp tarief de diepgevroren sappen van Slangenburg bestellen. De flesjes Naobersap kosten 3 euro per stuk en bij een bestelling van minimaal vijf flesjes wordt het Achterhoekse slowjuice deze en volgende week gratis bezorgd op elk adres in de gemeente Doetinchem. De eerste partij die kan worden uitgeleverd bestaat uit 400 flesjes Mean Green. Prachtig donkergroen sap van boerenkool, bleekselderij, komkommer, appel, citroen en gember. Liefst ijskoud te drinken bij een lekkere boterham.
Wekelijks zullen nieuwe recepten worden toegevoegd aan het assortiment, dus hou de facebook-pagina Naobersap in de gaten.
Voor bestellingen, vragen en/of opmerkingen kan een e-mail worden gestuurd aan falco@zorgboerderijslangenburg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant