Roggebrood en spelen pas in 2021

ZELHEM - De maatregel van de regering om alle openbare evenementen af te lasten tot 1 juni heeft ook voor de Stichting Historische Broodweging Muldersfluite grote gevolgen. De traditionele broodveiling voor het goede doel gaat dit jaar niet door.

Op Hemelvaartsdag 21 mei zouden boerendansers en blaoskapel weer voor de feestelijk versierde wagen vol roggebrood lopen. Met daarachter het rijtuig met een vertegenwoordiger van het college van B&W Bronckhorst, die een inleiding over dit eeuwenoude gebruik zou houden.
Vorig jaar kon de organisatie Hospice Zutphen nog blij maken met een opbrengst van 1630 euro uit de broodverkoop. Dat lukte dankzij alle cijnsplichtigen uit Zelhem en Hengelo, die ook dit jaar hun roggebrood zouden gaan leveren voor de broodveiling. En natuurlijk de kopers van dit smakelijke roggebrood. Maar door de afgelasting hoeven de bewoners van de erven waarop de cijnsplicht rust, dit jaar géén roggebrood van minimaal 22 pond te bestellen bij hofleverancier Bakker Sloot in Keijenborg.
Grote evenementen als Olympische Spelen en EK voetbal zijn verplaatst naar volgend jaar. Daarmee zijn de spelen geregeld, en kan de Stichting Historische Broodweging Muldersfluite volgend naar op Hemelvaartsdag volgens de bijzondere traditie voor roggebrood zorgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden