De vrijwillige molenaars Natasja Klein Nulent en Wilma Dondergoor die met hun actie een ieder een hart onder de riem wilden steken. Foto: PR
De vrijwillige molenaars Natasja Klein Nulent en Wilma Dondergoor die met hun actie een ieder een hart onder de riem wilden steken. Foto: PR

Vordense molens steken symbolisch iedereen een hart onder de riem

VORDEN/LINDE – "We vonden het een geweldig idee en hebben ons dan ook direct aangemeld. De Lindese molen ligt behoorlijk vrij in het landschap en we hebben alle maatregelen die van kracht zijn rondom het coronavirus natuurlijk in acht genomen."

Door Jan Hendriksen

De gediplomeerde vrijwillige molenaars Natasja Klein Nulent uit Lochem en Wilma Dondergoor uit Winterswijk van de Lindesche Molen in het buurtschap Linde gaven zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur gehoor aan de oproep van Vordenaar Jaimy Buunk om molens te laten draaien voor alle mensen die Nederland momenteel 'draaiende' houden in verband met de coronavirus. Een groot wit doek met daarop een rood hart sierde de molenwieken. Ook de Hackfortsche Molen, Op 't Hoge in Vorden nam deel aan de actie. Deze molen was voorzien van een meelzak met daarop een rood hart.

"We draaien vandaag niet alleen voor mensen in de zorg en vitale beroepen, maar zeker ook voor iedereen die al dan niet gedwongen binnen moet blijven. Dus eigenlijk voor iedereen", zo laat Natasja Klein Nulent zaterdagmiddag telefonisch vanaf de Lindesche Molen weten.

Klein Nulent en Dondergoor hadden samen met eigenaar Henk Ruiterkamp een groot rood hart gemaakt en aan de molenwieken bevestigd. Klein Nulent: "Met het rode hart in de wieken willen we iedereen symbolisch een hart onder de riem steken in deze moeilijke en bijzondere tijd."

Jaimy Buunk plaatste in eerste instantie zijn oproep in een besloten Facebookgroep voor molenaars. Vrijwillige molenaar Stephan Fransen van de Hackfortsche Molen liet de molen zaterdagmiddag van vier tot zes uur voor de actie draaien. Het Gilde van Vrijwillige Molenaars in Nederland gaf echter het advies om tot 1 juni als molens dicht te gaan. "Ga alleen naar de molen als dit noodzakelijk is voor de instandhouding, onderhoud en het toezicht. Zo beperkt men de vervoersbewegingen", aldus het gilde op hun website.

Natasja Klein Nulent had begrip voor het standpunt van het gilde. "Maar we hebben toch meegedaan aan de actie. Ik kon alleen op mijn motor naar de molen komen. Uiteraard hebben we zonder bezoekers gedraaid en hebben alle richtlijnen en maatregels rondom het coronavirus in acht genomen. We hopen dat de mensen uit onze actie kracht hebben geput."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden