Leerink en te Lindert beplanten de geluidswal. Foto: B. Hilferink
Leerink en te Lindert beplanten de geluidswal. Foto: B. Hilferink (B. Hilferink)

Corona geen vat op Halse boomfeestdag

HALLE - Corona heeft niet kunnen voorkomen dat er in Halle tijdens de nationale boomfeestdag van woensdag 18 maart bomen geplant zijn. Maar dit jaar waren de planters geen schoolkinderen.

Helaas moesten de kinderen die hier jaarlijks voor uitgenodigd worden, verstek laten gaan. De leerlingen van de Dorpsschool Halle, die altijd graag meewerken om het motorcrossterrein de Kappenbulten van meer groen te voorzien tijdens de landelijke actiedag, mochten niet aansluiten. De sluiting van de scholen zou zo ook gevolgen kunnen hebben voor de inzet die Halmac pleegt inzake CO²-reductie rondom het circuit aan de Wolfersveenweg. Ware het niet dat de Halmac een de nodige maatregelen had getroffen. Zo togen woensdag 18 maart enkele bestuursleden en vrijwilligers met spade en steunpaaltjes eropuit om onder andere de afgelopen jaar aangebrachte geluidswal te beplanten

Doordat de eerste grote wedstrijd van dit jaar op 5 april is komen te vervallen, hebben de boompjes kans om een goede start te maken, al zal het eerste wortelschieten tot het najaar op zich laten wachten.

Meer berichten