Achterhoek Bevrijd genoodzaakt tot uitstel evenement

HALLE - Het was een moeilijk besluit voor de organisatie, maar het openluchtspel '75 jaar Bevrijding van de Achterhoek', het re-enactmentkampement en het educatieve programma kunnen door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus niet doorgaan van 15 tot en met 19 april.

Al ruim een jaar is een grote groep mensen druk bezig om een mooi evenement te organiseren. De zich snel ontwikkelende werkelijkheid rond het coronavirus maakt echter dat er geen ander besluit genomen kan worden. Het evenement wordt in zijn totaliteit verschoven naar 20 tot en met 23 mei 2021. "Deze data zijn gekozen om verschillende redenen. Hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen de komende maanden, is te onvoorspelbaar om op korte termijn een nieuwe datum te plannen. Ook willen wij de overige toneelverenigingen, waar spelers ook actief zijn, niet in de weg zitten qua eigen voorstellingen in het najaar. Daarnaast is mei 2021 een nieuw moment rondom de bevrijding van de Achterhoek. Dat een virus zoveel onvrijheid met zich meebrengt, dat we onze vrijheid nu niet kunnen vieren, had niemand kunnen bedenken", laat een woordvoerder weten.

Reeds gekochte kaarten voor het openluchtspel blijven geldig. Mensen die kaarten voor woensdagavond hebben gekocht, mogen contact opnemen met info@achterhoekbevrijd.nl. Zij mogen de kaarten ruilen voor een andere dag. In eerste instantie verwachten de organisatoren de voorstellingen vier keer te gaan spelen, van donderdag tot en met zondag.


http://www.achterhoekbevrijd.nl

Meer berichten