PaasPop, het paasvuur en de Matthäus Passion gaan dit jaar niet door.
PaasPop, het paasvuur en de Matthäus Passion gaan dit jaar niet door. (Koolmees Photography)

PaasPop, Paasvuur en Matthäus Passion in Zieuwent afgelast

ZIEUWENT - De organisaties van PaasPop Zieuwent, het Paasvuur en PaasPop Klassiek (Matthäus Passion) hebben besloten de evenementen tijdens het paasweekend in Zieuwent af te gelasten in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Bezoekers die al in het bezit zijn van een ticket kunnen hun geld terugvragen.

"We zijn enorm teleurgesteld en bedroefd dat we de voorbereidingen voor de komende editie moeten staken. Echter, gezien de snelle en ingrijpende ontwikkelingen rondom het coronavirus, durven wij het risico niet te nemen." Aldus de organisatie van PaasPop Zieuwent. Officieel heeft de overheid afgekondigd dat evenementen met meer dan 100 personen tot 6 april niet kunnen doorgaan. Hoewel de evenementen in Zieuwent tijdens het paasweekend dit jaar plaatsvinden op 10, 11 en 12 april vinden de organisaties het niet verantwoord om de voorbereidingen door te zetten.

Mede naar aanleiding van de toespraak van minister-president Mark Rutte van afgelopen maandag, waarin hij de bevolking waarschuwde dat het nog weken, zo niet maanden kon duren voordat het virus verbannen zou zijn, hebben de organisaties besloten de evenementen tijdens Pasen in Zieuwent af te gelasten. Gezondheid staat voorop en zo willen de organisaties voorkomen dat ze bijdragen aan de verdere verspreiding van het coronavirus. Dit betekent ook het Ondernemerscafé PaasPop, dat op 11 april zou plaatsvinden op het festivalterrein komt de vervallen.

Bezoekers die online kaarten gekocht hebben, kunnen binnen een week hun betaling teruggestort verwachten. Mochten daar problemen mee optreden raden beide organisaties aan om contact op te nemen via de mail. PaasPop Zieuwent is te bereiken via info@paaspop-zieuwent.nl en PaasPop Klassiek via info@paaspopklassiek.nl. Bezoekers die hun tickets bij de Spar in Zieuwent hebben gekocht, kunnen deze daar ook weer inleveren.

Meer berichten