Padomazo toernooi is al jaren het leukste toernooi voor jong en oud bij LTC Zelhem. Foto: PR
Padomazo toernooi is al jaren het leukste toernooi voor jong en oud bij LTC Zelhem. Foto: PR

Tennissport verbindt jong en oud

ZELHEM - Het Padomazo toernooi is al jaren het leukste toernooi voor jong en oud bij LTC Zelhem. Normaal gesproken organiseert LTC Zelhem, de tennisclub aan de Priesterinkdijk 9 dit toernooi alleen voor de jeugdleden zodat zij met hun papa of mama kunnen tennissen. Het wordt dit jaar een open toernooi zodat iedereen die het leuk vindt om een dagje te komen tennissen zich kan opgeven voor dit leuke toernooi.

Voetballen met papa of opa, dat doen kinderen geregeld op een veldje in de buurt. Maar een wedstrijd spelen, dat is een ander verhaal. Datzelfde geldt voor hockey, volleybal, en veel andere (team)sporten. Bij tennis zit het anders. Tennis is uitermate geschikt om met mensen van verschillende leeftijden te spelen. (Oppas)opa's of oma's die met kleinkinderen een balletje overslaan, ouder-kind toernooien op verenigingen of met je broer of moeder een officiële wedstrijd spelen, het is zeker geen uitzondering op de tennisbaan. Starten met tennissen en samen op de baan staan, of je nou 8 op 88 bent, het kan allemaal.

Bij de tennisclub is op dit moment het jongste lid zeven jaar en is er een aantal 80-plussers die wekelijks met andere leden een balletje slaan. Omdat de tennissport zo'n mooie mogelijkheid biedt om alle leeftijden te verbinden wil LTC Zelhem iedereen de kans geven een dag te ervaren hoe leuk het is om samen te tennissen.

Hoe werkt het?
Opgeven voor het Padomazo toernooi kan als koppel, hierbij is wel de voorwaarde dat 1 speler jonger is dan 18 jaar oud en de andere speler minimaal 15 jaar ouder is. Het vormen van een koppel is daarnaast helemaal vrij. Zo mag een koppel bijvoorbeeld gevormd worden uit een opa met een kleindochter, een buurvrouw met een fanatieke buurjongen of een jeugdlid met een tennissende oom. Alles is mogelijk!

Wanneer is het en wat zijn de kosten?
Het toernooi is op zondag 8 maart en de dag zal duren van 10.00 tot ongeveer 16.00 uur. Inschrijfkosten zijn er niet.

Wie enthousiast is geworden voor dit leuke toernooi, geeft zich op door een mail te sturen naar: jeugdzaken@ltczelhem.nl. Inschrijven kan tot en met maandag 2 maart. Wees er snel bij want vol = vol.

Meer berichten