Topviolisten Mathieu van Bellen en Maria Milstein. Foto: PR
Topviolisten Mathieu van Bellen en Maria Milstein. Foto: PR

Vioolduetten door Mathieu van Bellen en Maria Milstein

ZELHEM – Op zondag 23 februari geven topviolisten Maria Milstein (Nederlandse Muziekprijs 2018) en Mathieu van Bellen een concert met hun virtuoos en bevlogen uitgevoerde vioolduetten. Zij spelen sonates van Prokofiev, Gorecki en Ysaye in Cultureel Centrum de Brink in Zelhem. De ingang en parkeergelegenheid bevinden zich aan de achterzijde, Industrieweg. Aanvang 20.00 uur.

Mathieu van Bellen (Hulst, 1988) is laureaat van diverse nationale en internationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, Yehudi Menuhin Competition en Wieniawski Competition. Als actief kamermusicus is hij de violist van het succesvolle Busch

Trio. Hij was Artist in Residence van het Grachtenfestival 2016 en is vanaf 2017 artistiek leider van het Reizend MuziekGezelschap. Mathieu van Bellen speelt op de ex-Adolf Busch G.B. Guadagnini viool (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte.

Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde zowel in Amsterdam als in Londen. Van 2011 tot 2014 was ze Artist in Residence in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in België. In 2016 ontving zij de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Maria is prijswinnaar van diverse internationale concoursen. Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio. Het trio won de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Int. Kamermuziek Concours van Lyon.

De concerten van Stichting Kamermuziek Zelhem worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

Meer berichten