Walking Handball, een pilot van Bronckhorst bij handbalvereniging SV Quintus. Foto: HV Volendam
Walking Handball, een pilot van Bronckhorst bij handbalvereniging SV Quintus. Foto: HV Volendam

Start Walking Handball bij SV Quintus

HENGELO/BRONCKHORST – Wie graag meer wil bewegen, samen met anderen, wordt uitgenodigd voor de aftrap van Walking Handball. Deze nieuwe beweegvorm wordt verzorgd door handbalvereniging SV Quintus en de combinatiefunctionaris sport van de gemeente Bronckhorst. De start van deze tien wekende durende pilot vindt plaats op woensdagmorgen 4 maart om 10.15 uur in sporthal De Kamp in Hengelo.

Walking Handball is een variant van handbal waarbij niet wordt gerend, niet gesprongen hoeft te worden en er geen direct contact tussen spelers plaats vindt. Daarnaast speel je met een aangepaste bal op een aangepast veld. Het is daarom uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen. Naast (hand)balgerichte oefeningen is er ook aandacht voor circuittraining en spierversterkende oefeningen. Handbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk minstens net zo belangrijk als het bewegen.

In principe kan iedereen meedoen, maar Walking Handball richt zich voornamelijk op dames en heren in de leeftijdsgroep 55+. Handbalervaring is niet noodzakelijk. Na afloop is er een gezellige 'derde helft', uiteraard onder het genot van een kopje koffie/thee of iets anders. De tien weken durende pilot staat onder leiding van een ervaren trainer.

De gemeente Bronckhorst vindt naast bewegen ook het sociale aspect belangrijk. Het is dan ook prettig dat de enige handbalvereniging in Bronckhorst, SV Quintus, hier hetzelfde in staat en samen met de combinatiefunctionaris Walking Handball gaat introduceren binnen de gemeentegrenzen.

Wie interesse heeft, komt vanaf woensdag 4 maart naar sporthal De Kamp, Sarinkkamp 7 in Hengelo (Gld). Er wordt gestart met een kopje koffie. Voor in de zaal is makkelijk zittende kleding nodig en zaalsportschoenen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze pilot.

Aanmelden en contactinformatie
Meedoen? Het is niet verplicht om aan te melden, maar voor de organisatie is dit wel prettig. Dit kan via een mail naar info@svquintus.nl of bel 06-229 732 67.

Meer informatie bij Karin ten Heggeler, combinatiefunctionaris Sport & Cultuur via k.tenheggeler@bronckhorst.nl, 0575-750 250.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden