Een scene uit het toneelspel. Foto: J. Hiddink
Een scene uit het toneelspel. Foto: J. Hiddink

Komedie en intrige in Heelweg

HEELWEG - Op zaterdagavond 29 februari om 20.00 uur en zondagmiddag 8 maart om 14.00 uur zet toneelgroep Heelweg een komedie op de planken: ‘Martha en Mathilda’, geschreven door Pol Anrys. Deze Vlaamse toneelschrijver speelde aanvankelijk zelf toneel. Daarna ging hij regisseren om vervolgens een opleiding ‘toneel schrijven’ te volgen. Het genre ‘intrigekomedie’ ligt hem het best. Het toneelspel ‘Martha en Mathilda’ is daar een mooi voorbeeld van.

De zussen Martha en Mathilda de Vos zijn jaren geleden het hotelletje' de Goudfazant' begonnen in een deel van de oude boerderij, waarin zij zijn opgegroeid. Het hotel moest zorgen voor extra inkomsten, omdat de boerderij niet rendabel was. Tien jaar geleden konden zij vanwege de schulden niet anders dan de boerderij, op lijfrente, verkopen aan notaris Schriel. De voorwaarde was dat zij er mochten blijven wonen, zolang zij leven. Beide zussen zijn nu al in de tachtig, maar het hotel runnen zij nog steeds. Om uit de schulden te komen smeedden zij een plan, dat zou moeten zorgen voor een zorgeloze oude dag.

Locatie: Buurtschapshuus, Molenweg 17 in Heelweg. Entree 7,50 euro (kinderen t/m 12 jaar 5 euro. Informatie en reserveringen via toneelgroepheelweg.nl/reserveren of 06-12046441

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden