Niek Geurts, Cas Lovink, Thymen Gosselink en Noah Hageman. Eigen foto
Niek Geurts, Cas Lovink, Thymen Gosselink en Noah Hageman. Eigen foto

Heldenrol voor Niek, Cas, Thymen en Noah

Vier vrienden redden man uit sloot nabij Zelhem.

Door Luuk Stam

ZELHEM - Met hun oplettendheid en adequaat handelen hebben vier vrienden uit Keijenborg en Hengelo in de vroege nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 januari misschien wel het leven gered van een onbekende 'oudere' man. De man was op het fietspad langs de Doetinchemseweg (N315) tussen Doetinchem en Zelhem met zijn fiets in de sloot terechtgekomen.

Niek Geurts (19), Cas Lovink (19) en Noah Hageman (18) uit Keijenborg en Thymen Gosselink (18) uit Hengelo waren kort na middernacht met de auto op weg naar huis nadat ze een bezoek hadden gebracht aan McDonalds in Doetinchem. Nabij Zelhem viel hun oog op een rood achterlicht van een fiets, die in de greppel lag. Ook was er een rode jas te zien.

De jongens besloten iets verderop bij de rotonde te keren en terug te rijden naar de bewuste plek om poolshoogte te nemen. Daar in de sloot troffen ze de in hun ogen wat oudere man aan. Hij was nat, verkleumd en in verwarde toestand. De vrienden kwamen direct in actie. Drie van hen hielpen de man uit de sloot. De vierde belde 112.

Al snel kwamen politieagenten ter plaatse, waarna de jongens vertrokken. De politie vermoedde aanvankelijk dat de man gedronken had, maar dit bleek niet te kloppen. Later op de avond kregen de jongens telefonisch te horen dat hij aan suikerziekte leed en een zware aanval had gehad. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Wendy Hageman-Polman – de moeder van Noah – deelde de actie van haar zoon en zijn vrienden op Facebook en schreef erbij trots te zijn. Op haar bericht kwamen vele reacties binnen. 'Een super actie!', schrijft iemand. 'Helden!', vinden anderen. En de jongens zelf? "Wij hebben gehandeld zoals ieder ander ook zou doen", aldus Thymen Gosselink.

Meer berichten