Lizzy Ossevoort uit Halle. Foto: PR
Lizzy Ossevoort uit Halle. Foto: PR

Halse Lizzy Ossevoort leeft in een droom in New York

HALLE - Zangeres Lizzy Ossevoort was de afgelopen weken even terug in haar Halle. Samen met een aantal vrienden kwam ze naar Nederland voor een mini-concertreeks. Zondag 12 januari vloog ze weer naar New York waar ze studeert aan de Manhatten School of Music. Ze zingt het liefst Jazz met een vleugje soul en blues.

Door Mirjam Rensink

''Het gaat heel goed met mij in New York. Ik voel me als een vis in het water daar. Ik ben zo blij. Over een half jaar hoop ik af te studeren in Jazz.'' Ossevoort rondde twee jaar gelden in Nederland het Conservatorium af met als eindcijfer een 9. Daarna wilde ze naar New York om verder te studeren. Een jaar studeren in New York kost 60.000 euro. Dat bedrag haalde Lizzy binnen via crowdfunding. Het tweede jaar kost evenveel maar nu het zo goed gaat heeft ze geen sponsors meer nodig en lukt het haar om op eigen kracht en met een paar investeerders het jaar te betalen.

'''New York brengt me meer dan ik ooit had verwacht. Ik voel me daar helemaal thuis met mijn muzikale familie. Ik word erg gemotiveerd en geïnspireerd door de andere studenten. Het is echt waanzinnig. We spelen samen en we praten samen over muziek''. De 23-jarige Lizzy was de afgelopen weken dus even terug in Halle. ''Ik zei tegen mijn vrienden: ''kom met mij mee naar Nederland, naar de Achterhoek waar ik vandaan kom'' en toen werden ze meteen enthousiast. We hebben tien dagen opgetreden in Nederland. We hebben mijn eigen programma gespeeld, onder andere mijn kerstsingle 'What Christmass really means' en muziek van de band.'' Of Lizzy na haar afstuderen definitief terugkomt naar Nederland weet ze nog niet. ''Daar ben ik nog heel open in. Op dit moment ben in nog erg blij in New York dus ik zal daar ook zeker nog een tijdje blijven, ook na mijn opleiding, maar ik wil ook graag hier veel dingen doen dus ik zal ook zeker vaak terugkomen. Een gecombineerd leven dat zie ik het meeste zitten'', lacht Ossevoort.

Meer berichten