Leo Club Achterhoek als Secret Santa in de Achterhoek

Leander Boumans van Leo Club Achterhoek als Secret Santa langs Achterhoekse gezinnen. Foto: PR
Leander Boumans van Leo Club Achterhoek als Secret Santa langs Achterhoekse gezinnen. Foto: PR

ACHTERHOEK/BRONCKHORST – Voor de kerstdagen heeft Leo Club Achterhoek achttien gezinnen in de Achterhoek, waarvan drie in de gemeente Bronckhorst, blij kunnen maken met een rijkelijk gevuld kerstpakket. Deze gezinnen hadden zich vanwege hun financiële situatie aangemeld voor de actie Secret Santa.

Secret Santa
Lang niet iedereen kan om de één of andere reden een cadeau voor onder de kerstboom of levensmiddelen voor een kerstontbijt of kerstdiner betalen. Daarom startte Sandra Benedick Elzinga (37) uit Ureterp in Friesland de actie 'Secret Santa'. Wie wat extra ondersteuning kon gebruiken tijdens de kerstdagen, kon zich aanmelden op een daarvoor speciale Facebookgroep. Geheime kerstmannen en -vrouwen konden daar een gezin uitkiezen om een leuk kerstpakket voor samen te stellen.

Ook aanmeldingen in de Achterhoek
Ilianne Boumans, lid van Leo Club Achterhoek, zag dit voorbijkomen, twijfelde geen moment en ging na of ook gezinnen uit de Achterhoek zich hadden aangemeld. Dat bleek zo te zijn, waarop ze voorstelde hen vanuit de Leo Club Achterhoek iets te geven. Samen met Annemieke Schreur, ook lid van Leo Club Achterhoek, hebben zij vele spullen en levensmiddelen bij elkaar verzameld. Dit is gesorteerd per gezin en mooi ingepakt in cadeaupapier. Vervolgens konden een flink aantal Achterhoekse gezinnen worden benaderd voor het aanbieden van een kerstpakket. Op deze manier konden de kerstdagen wat makkelijker gemaakt worden.

Dankbaar
Met dank aan alle mensen en bedrijven die spullen en levensmiddelen hebben gegeven, zijn uiteindelijk voor achttien gezinnen kerstpakketten samengesteld passend bij de samenstelling van het gezin. Vier leden van Leo Club Achterhoek hebben deze kerstpakketten als Secret Santa rondgebracht. Dit zorgde voor veel blije gezichten, dankbaarheid en ook ontroering bij de betreffende gezinnen. Leo club Achterhoek is blij deze gezinnen te hebben geholpen en hoopt op een succesvolle herhaling volgend jaar.

Leo Club Achterhoek
De Leo club Achterhoek bestaat uit een gezellige en proactieve club jongeren tussen de 18 en 35 jaar uit de Achterhoek. Zij zetten zich in voor diegene die om welke reden dan ook extra steun kunnen gebruiken. Dit doen zij het hele jaar door met verschillende activiteiten.


www.leoclubachterhoek.nl

facebook.com/leoclubachterhoek

Meer berichten