Luuk Stam. Eigen foto
Luuk Stam. Eigen foto

Luuk Stam, correspondent en columnist vindt het voorstelrondje mooi

Mooi hé, zo'n voorstelrondje? Luuk Stam, 32 jaar, Hengelo. Ik ben als freelance journalist en tekstschrijver actief voor meerdere kranten in de regio. Als correspondent voor Achterhoek Nieuws werk ik met name voor Contact Bronckhorst Midden. Daarnaast heb ik een tweewekelijkse column in alle edities van Contact Bronckhorst.

Ook ik kreeg het verzoek om op deze plek te vertellen over het mooiste wat ik dit jaar vanuit mijn werk voor deze krant meemaakte. Ik kan echter niet terugblikken op 2019 zonder stil te staan bij het tragische overlijden van mijn dorpsgenoten Ab en Geke Meenink op die inktzwarte maandag in oktober.
Ik schreef er in mijn column over. Ook mocht ik verslag doen van de indrukwekkende herdenkingstocht van toerclub Keiaosers en was ik aanwezig bij de presentatie van het boek '65 jaar De Graafschap' in stadion De Vijverberg. Hier was er voor Ab – de vormgever van dit boek – en zijn vrouw Geke een minuut applaus, een bijzonder moment na een in en in trieste gebeurtenis.
Was er dit jaar dan niets vrolijks te melden? Natuurlijk wel. Neem Jan (74) en Annelies (72) uit Hengelo. Ze hadden al twintig jaar een relatie en gingen nu voor het eerst samenwonen. Ik zette ze op de foto en schreef er een klein, maar heel fijn stukje bij. Het was de lokale krant in optima forma. Er kwam via de sociale media een karrevracht aan warme reacties binnen. Laten we dat gevoel en die hartelijkheid in 2020 met elkaar vasthouden.

Meer berichten