Bekers en bloemen voor een aantal Hamove-clubleden. Foto: Ronny Wormgoor
Bekers en bloemen voor een aantal Hamove-clubleden. Foto: Ronny Wormgoor

Goed bezochte feestavond Hamove in clubgebouw 'de Mölle'

VARSSEL/BRONCKHORST - Zaterdagavond 7 december hield de Hamove haar jaarlijkse feestavond. Ruim 135 personen kwamen naar het clubgebouw 'de Mölle' in de buurtschap Varssel. De molen was aan de binnenkant prachtig versierd door leden van de feestcommissie. Het bestuur bedankte de feestcommissie voor het organiseren van de avond. Dank ging er ook uit naar de leden die tijdens de evenementen veelal werkzaam zijn voor de Hamove. Tijdens de avond werden er ook diverse kampioenen en andere leden naar voren gehaald om hun verhaal van het afgelopen seizoen te vertellen.

Niet alle kampioenen konden aanwezig zijn in verband met andere verplichtingen. De Hamove heeft zowaar een Europees kampioen in hun midden. Clublid Jerry van den Bunt werd Fim European Supermono Cup kampioen. Van den Bunt won een aantal wedstrijden in Europa en tijdens het Britse Superbikeweekend in Assen reed hij ook vooraan mee in de Moto3.

"Waar is de Hamove zonder Performance Racing Achterhoek (P.R.A.)", vroeg voorzitter Fred Versteege zich af. "En waar is P.R.A. zonder de Hamove en Varsselring?" Team manager Arno Wassink van het P.R.A. werd naar voren gehaald en kwam tekst en uitleg geven over het afgelopen seizoen.

Volgens Wassink was het International Road Racing Championship (I.R.R.C.) 2019 goed afgesloten. Virgil-Amber Bloemhard werd nadat hij vijf jaar niet had gereden keurig zevende bij de I.R.R.C. superbikes. Naast Bloemhard kwam ook Ilja Caljouw uit voor het team. Hij werd in de einduitslag bij de I.R.R.C. supersport vijfde. Jorn Hamberg komt het P.R.A. team volgend jaar versterken in de I.R.R.C. superport. Hamberg is geen onbekende op de Varsselring. Hij won afgelopen seizoen beide races in de BeNeCup supersport, aldus Wassink. Het team hoopt volgend jaar weer te kunnen strijden om de titel in de I.R.R.C. supersport met Hamberg en Caljouw. Van Bloemhard mag er verwacht worden dat hij zich zo nu en dan in de top vijf weet te klasseren bij de I.R.R.C. superbikes.

De voorbereidingen voor 2020 lopen al en in het voorjaar gaat men enkele dagen testen om goed voorbereid voor de dag te komen tijdens de races om het I.R.R.C. kampioenschap. WK Supersport 300 rijder Victor Steeman werd ook even naar voren gehaald. Versteege vroeg Steeman hoe het was gegaan afgelopen seizoen. Steeman vertelde dat hij had genoten van het rijden op WK niveau. Steeman blijft ook aankomend seizoen actief in het WK supersport 300 en komt wederom uit voor het Duitse Freudenberg KTM team. Veel steun heeft hij daarbij van voormalig 250cc Nederlands kampioen Hans Smees.

Fred Versteege presenteerde ook de nieuwe I.R.R.C. kalender voor 2020: Op 9 en 10 mei staat in Hengelo de eerste race op het programma, gevolgd door: Terlicko Tsjechië 13 en 14 juni; Imatra Finland, 3, 4 en 5 juli; Chimay België 24, 25 en 26 juli; Horice Tsjechië 15 en 16 augustus en de laatste gaat verreden worden in Frohburg Duitsland op 19 en 20 september. De datum van Terlicko kon volgens Versteege nog veranderen.

Vordenaar Fred Hesselink werd kampioen in de V.M.C klasse 1 bij de veteranen. De aanwezige club crosskampioenen werden ook naar voren geroepen. Het kampioenschap ging over twee wedstrijden en de volgende kampioenen gingen met een mooie beker en bos bloemen naar huis: Bromfietsklasse Stijn Sloot, Jeugd Hamove clubkampioen Luca Kuipers, Hobbyklasse Hamove clubkampioen Wiliam van Eerden, Wedstrijdklasse Hamove clubkampioen Marco Leerink, Quads Hamove clubkampioen Luc van Lenning, Zijspan Hamove clubkampioen Grada Hietbrink en Erwin Jansen en Nederlands kampioen 125cc VMCN Twinshock Loek Wensink, de penningmeester van de Hengelose motorclub.

De band Xplan maakte een goed stukje muziek en moesten het meest aan het werk deze avond. Iedereen had na afloop volop genoten van de gezellige sfeer tijdens de Hamove feestavond.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden