Museum Smedekinck in Zelhem organiseert midwinterhoornwandeling. Foto: Harm Hoitink
Museum Smedekinck in Zelhem organiseert midwinterhoornwandeling. Foto: Harm Hoitink

Midwinterhoornwandeling bij Museum Smedekinck

ZELHEM – De Midwinterhoornwandeling van Museum Smedekinck en Midwinterhoorngroep d'Olde Roop vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 15 december. Er kan van 13.30 - 15.00 uur (voor de 11 kilometer-route tot 14.30 uur) worden gestart. Start en finish zijn bij Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem.

Een routebeschrijving inclusief een bon voor glühwein of chocolademelk kost 3 euro. Parkeren is gratis. Voor wie wat wil meenemen voor onderweg zijn er knieperkes te koop.
Er zijn drie routes van respectievelijk drie, vijf en elf kilometer. Deze keer wordt gewandeld door de mooie omgeving van de Meene. Op diverse plaatsen langs de route blazen leden van d'Olde Roop op de midwinterhoorn. De wandelaars die één van de twee langste routes lopen, komen langs Distilleerderij de Bronckhorst. Hier kunnen ze zich warmen bij vuurkorven en genieten van het Barbershop & Closeharmony-koor Njoy uit Westendorp. De langste route loopt over De Langenberg, die bij helder weer een prachtig uitzicht biedt op Zelhem en wijde omgeving.
In de sfeervol aangeklede Schure van het museum klinkt kerstmuziek en zijn de hele middag (tot circa 17.00 uur) diverse activiteiten. Er worden oude ambachten gedemonstreerd, zoals onder andere zandfiguren strooien en wilgentenen vlechten. Ook zijn er allerlei producten te koop, zoals kerstdecoraties, producten uit het winkeltje van het museum en de kruidentuin, walnoten en ter plekke gebakken knieperkes. De wandelaars kunnen hier na terugkomst nog even gezellig napraten en warm worden onder het genot van een warme consumptie, die tegen inlevering van de bij de routebeschrijving verkregen bon gratis is. Voor kinderen is er gratis ranja.
Op het erf van het museum zijn er demonstraties midwinterhoorn blazen.


museumsmedekinck.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden