Shakib, Petra  en Toon Lesterade bij het nieuwe ontvangst- en educatiecentrum van Stichting Opvang Noach. Foto: PR
Shakib, Petra en Toon Lesterade bij het nieuwe ontvangst- en educatiecentrum van Stichting Opvang Noach. Foto: PR

Opening ontvangst- en educatiecentrum Opvang Noach

HALLE – Wat in 2018 begon met de droomprijs is nu afgerond. Het nieuwe ontvangst- en educatiecentrum van Stichting Opvang Noach is klaar. Wie nieuwsgierig is of gewoon blij voor de opvang, komt 14 december gerust even langs. Er staat koffie en thee klaar met wat lekkers erbij. Tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen mensen het centrum van binnen en buiten komen bekijken.

Dankzij fondsen, heel vaak tot tien tellen, veel gebruikte spullen verzamelen, hard werken en hulp van gouden werklui is het precies geworden zoals ze graag wilden; een plek waar hopelijk een ieder met een dier in nood, scholieren of ouderen alsmede de dierenambulance medewerkers zich welkom voelen.

Petra: "Met 't droomproject zijn er mooie ideeën mogelijk gemaakt. We hebben een ruimere en betere ontvangst, noodopvang voor de dieren en een educatieruimte gecreëerd." De nieuwe ontvangstruimte ligt geheel aan de andere kant van de dierenverblijven zodat de rust in de opvang gewaarborgd blijft.

Educatie is volgens Petra een heel belangrijk onderdeel. "We geven regelmatig medewerkers van de dierenambulances voorlichting, zij kunnen soms namelijk echt het verschil tussen leven en dood betekenen voor de dieren. Voorheen gaven wij vaak voorlichting op locatie, maar het zal fijn zijn als we nu niet steeds ruimte hoeven te huren of ver van huis moeten. Met de opvang die 24/7 draait, kun je ook niet zomaar van huis."

Ook educatie aan jongeren vindt Petra heel waardevol. "We kunnen de jeugd zo bewust maken hoe je met dieren in het wild om gaat, want het liefst grijpen we natuurlijk helemaal niet in en dromen we dat er geen opvang meer nodig is. Maar door het toedoen van mensen komen in het wild levende dieren vaak in een noodsituatie terecht. Denk aan het steeds drukker wordende verkeer, meer bebouwing enzovoorts."

Met de gebruikte materialen en een stevige basis voor de zonnepanelen hoopt de stichting een steentje bij te dragen aan duurzaamheid en mensen te betrekken bij de natuur. "Het is geweldig dat we nu zelfvoorzienend zijn wat elektriciteit betreft", zegt Toon. "Het geld dat we daarmee besparen kunnen we heel erg goed gebruiken voor de dagelijkse kosten van de dieren."

Met trots laten ze 't duurzame (uit veel gebruikte materialen) eindresultaat zien. Het opvangcentrum zelf is zoals altijd niet toegankelijk voor publiek. In het nieuwe jaar willen Toon en Petra in de rustige periodes beginnen met het geven van voorlichtingen aan dierenambulancemedewerkers, kinderen en als 't lukt al een keer een middag organiseren voor eenzame ouderen. Gezelligheid en informatie bieden aan ouderen is ook een lang gekoesterde droom die Stichting Opvang Noach hoopt te realiseren. Met dit droomproject is dat nu realiteit geworden.Kortom plannen genoeg in Halle.

De inzamelactie was ook weer een groot succes. Allerlei voedsel en handdoeken zijn volop gebracht aan de Aaltenseweg, Iedereen bedankt hiervoor. Ook aankomend jaar zal ieders steun bij Stichting Opvang Noach van harte welkom zijn. Dit kan door een bijdrage voor de dieren en of educatie. Om de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te laten revalideren, is er rust en ruimte nodig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden