Herman van den Broek wordt gefeliciteerd door Josef Rojko, galeriehouder van ART INNOVATION. Tussen hen in Johanna Penz, directeur van de kunstbeurs ART Innsbruck en voorzitter van de vakjury. Foto: PR
Herman van den Broek wordt gefeliciteerd door Josef Rojko, galeriehouder van ART INNOVATION. Tussen hen in Johanna Penz, directeur van de kunstbeurs ART Innsbruck en voorzitter van de vakjury. Foto: PR

Oostenrijkse prijs voor Kunstenaar Herman van den Broek

'Gesamtsieger des Artedition Compliment Award 2020'

LAAG KEPPEL/INNSBRUCK - Het werk van de Laag-Keppelse kunstenaar Herman van den Broek is op 17 november in de prijzen gevallen. In het kader van een groot gala in het Casino te Innsbruck heeft Galerie ART INNOVATION Innsbruck/Berlijn voor de derde keer zijn Jaarboek gepresenteerd met daarin werken van meer dan 135 toonaangevende kunstenaars uit Oostenrijk, Duitsland en omringende landen.

Herman van den Broek heeft met zijn schilderij 'Colombia' de algemene eerste prijs, de 'Gesamtsieger des Artedition Compliment Award 2020' ontvangen uit handen van de directeur van de Kunstbeurs Innsbruck, Johanna Penz. Een onafhankelijke vakjury heeft een aantal werken uit verschillende categorieën genomineerd, waaronder het werk van de Laag-Keppelse kunstenaar. Tijdens een feestelijke toespraak las zij het juryrapport voor aan een grote groep aanwezigen uit de kunstwereld, de overheid en het bedrijfsleven. Volgens het juryrapport vormen kleuren een zeer belangrijk element in al zijn werk. "Het winnende schilderij heeft een eindeloze en indrukwekkend krachtige lijnvoering met buitengewone motieven en legt in de stijl van schilderen, krachtig kleurgebruik en sterk lijnenspel een verband met de bloeitijd van de Colombiaanse kunst. De oervorm van het leven wordt getoond in talloze afbeeldingen met prehistorische invloeden. Herman's werk refereert aan afbeeldingen van zonnegoden en dieren, zoals vogels, katten en krokodillen, zoals die voorkwamen in verhalen en sagen. In deze oervormen herkent hij zijn opvattingen over het reproduceren van de kern van het leven."

In januari 2020 exposeert Herman op de jaarlijkse kunstbeurs ART Innsbruck en in mei 2020 in Berlijn met zowel schilderijen als digitale kunstwerken.

De Oostenrijkse prijs markeert een actieve en innovatieve kunstenaarsloopbaan waarin Herman van den Broek voortdurend op zoek is naar absolute leegte, het niets. Naast Colombia heeft hij ook gewerkt in Spanje en Griekenland. Veel van zijn werk heeft sedert 1966 een plek gevonden. Zowel zijn vrije werk als werk in opdracht is te vinden bij particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen in binnen- en buitenland. Zijn ambitie richt zich op een thema-expositie, waar hij zijn digitale werk vanaf 2004 tentoon kan stellen. Om dat te realiseren wordt inmiddels een stichting opgericht.


www.hermanvandenbroek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden