Galerie/kunstuitleen Kunst of Art. Foto: Bas Weetink
Galerie/kunstuitleen Kunst of Art. Foto: Bas Weetink (Foto: Bas Weetink)

Kunst of Art is uitgeroepen tot 1 van de 20 parels van het platteland

LAAG KEPPEL - Begin oktober schreef Kunst of Art zich in voor de Henk Aalderink-prijs van P10. Deze prijs is in het leven geroepen om aan Nederland te laten zien dat het platteland bruist van de energie en geloof heeft in de toekomst. De galerie in Laag-Keppel is een van de 20 geselecteerde parels.

Kunstroute Open Stal in Friesland won afgelopen woensdag deze wedstrijd. "Een pionier in de kunstroutes en bijzonder in zijn soort omdat ze zich blijven ontwikkelen en altijd actueel zijn", dat zei de jury over de winnende parel. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro.

Op basis van de selectie ontwikkelde de P10, het netwerk van grote plattelandsgemeenten, een routekaart en een boekje 'Parels van het Platteland'. Twintig parels liggen verspreid over acht provincies. In Gelderland zijn de Stadsboerin Doetinchem, Kunstlijn Oost, Museum Smedekinck en Kunst of Art tot parels van het platteland benoemd.

De routekaart en het boekje is gratis te downloaden op: www.p-10.nl/parels of tegen een vergoeding bestellen via p10@opsterland.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden