Bij de wandeltocht door Doesburg wordt door Arie Niks op de midwinterhoorn geblazen. Foto: PR
Bij de wandeltocht door Doesburg wordt door Arie Niks op de midwinterhoorn geblazen. Foto: PR

Blazende drukker bij De Arendtijdens Doesburgse wandeltocht

DOESBURG - Op zondag 1 december zal bij de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg een blazende drukker te zien zijn. Deze zondag ligt in de Aventsperiode en volgens de traditie mag er dan buiten op de midwinterhoorn worden geblazen. De regels zijn vastgelegd binnen het Nederlands Cultureel Erfgoed.

Eigenaar Arie Niks van De Arend is al tientallen jaren een bevlogen blazer op dit eeuwenoude houten instrument. Daarom kan hij het niet laten om zijn hoorn te laten klinken. Voor wie zelf eens wil proberen of er geluid uit de houten hoorn komt, dan is dit een unieke gelegenheid. Arie Niks is lid van de Doesburgse Midwinterhoorngroep, die op deze dag een wandeltocht door en langs Doesburg organiseert.

Natuurlijk worden er drukdemonstraties gegeven. Hij heeft tientallen nieuwjaarskaarten gedrukt en die worden al gretig afgenomen. Hij gaat opnieuw aan de slag met een tweetal zeer oude illustraties van nieuwjaarskaarten. De afdrukken zijn geschikt om zelf in te kleuren, waardoor de verzenders er een eigen tint aan geven.

De toegang tot de Historische Boekdrukkerij aan de Burg. Nahuyssingel 28 is gratis en is open vanaf 12.00 uur. De Arend sluit deze dag om 16.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden