Burgemeester Marianne Besselink, Freek Groot Nibbelink en zijn zoon Jorick. Foto: Josée Gruwel
Burgemeester Marianne Besselink, Freek Groot Nibbelink en zijn zoon Jorick. Foto: Josée Gruwel

Verenigingsman in hart en nieren koninklijk onderscheiden

HALLE - Uitgerekend op de dag van zijn 67ste verjaardag werd Freek Groot Nibbelink zaterdag koninklijk onderscheiden tijdens het najaarsconcert van muziekvereniging Euterpe in zaal Nijhof. De verenigingsman in hart en nieren ontving namens de koning het lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Marianne Besselink.

Door Josée Gruwel

Het donateursconcert van muziekvereniging Euterpe, waaraan ook de slagwerkgroep van Euterpe en percussiegroep Full Power uit Eibergen meededen, stond niet alleen voor muzikale ontspanning, maar liet ook de menselijke kant van de vereniging zien.
Zo werd als eerste muziekwerk 'Dogon' van Kevin Houben gespeeld door Euterpe, muziek die door de familie van de in april van dit jaar overleden Wim Teerink aan de muziekvereniging werd geschonken. Onder leiding van Jenny Thorissen werd de luisteraar meegenomen naar de cultuur van de Malinese bevolkingsgroep in de West-Afrikaanse Dogonvallei. Donkere en mysterieuze klanken, verwijzend naar de dreiging van de vallei, mondden uit in een rustpunt, de belofte die de vallei ook in zich draagt.

Het tweede bijzondere feit was de huldiging van Freddy Teerink. Van voorzitster Ingrid Teunissen ontving hij namens de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie een oorkonde en een speldje wegens veertig jaar lidmaatschap.

En last but not least kreeg Freek Groot Nibbelink een koninklijke onderscheiding. De drijvende kracht die 52 jaar lid is van Euterpe en jarenlang bestuursfuncties vervulde. Met tomeloze inzet zette hij ook de hanenverkoopactie en de rommelmarkt op. "Als je Euterpe noemt, denkt iedereen meteen aan Freek, de spil van de vereniging, een verbinder die ook nauw betrokken was bij de oprichting van de Federatie van Bronckhorster Muziekverenigingen. Met deze federatie werd op 12 november de samenwerking tussen zeven muziekverenigingen bekrachtigd", aldus burgemeester Marianne Besselink. Hiernaast maakte Freek Groot Nibbelink onder andere jarenlang deel uit van diverse besturen en commissies binnen de agrarische sector en was hij lid van de bouwcommissie Stichting Dorpshuis De Korenaar in Halle. "Het helpen zit in uw bloed", concludeerde de burgemeester.

Meer berichten