Ben Minkhorst wordt hier Nederlands kampioen. Foto: PR
Ben Minkhorst wordt hier Nederlands kampioen. Foto: PR

Ben Minkhorst: boer én wielrenner

Algemeen

HUMMELO - Op 30 november rijdt vanuit Hummelo een bus met 'supporters' richting België om Hummeloër Ben Minkhorst aan te moedigen. Hij rijdt die dag in het Belgische Mol en gaat voor de wereldtitel.

Wie kent nog die pindakaasreclame van dat jongetje dat boer én schaatser wilde worden, en die later de Elfstedentocht won? Ben Minkhorst is daar de Hummelose variant op. Als klein jongetje wilde hij al boer worden, en wielrenner in zijn geval. Gezien het florerende akkerbouwbedrijf aan de Broekstraat in Hummelo is dat eerste zeker gelukt.

In zijn jonge jaren kon Ben als wielrenner al aardig met de Nederlandse toprijders mee, maar om dat laatste stapje te zetten zou hij zijn akkerbouwbedrijf op de tweede plaats moeten zetten. Die keuze heeft hij toen niet gemaakt.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heeft hij het wielrennen, en met name het veldrijden nooit echt vaarwel gezegd. Het gaat hem nog steeds zo goed af dat hij in januari dit jaar afgetekend Nederlands kampioen werd bij de Masters 50+.

Op 30 november gaat hij voor de wereldtitel en supporters vinden dit een goede reden om vanuit Hummelo met een bus richting België af te reizen. En, of het proosten of troosten wordt, zij blijven fan van Ben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid