De opruimactie bij een alleenstaande man. Foto: Present Bronckhorst
De opruimactie bij een alleenstaande man. Foto: Present Bronckhorst

Studenten maken Bronckhorst een stukje mooier

BRONCKHORST - Ruim zeventig Zwolse studenten kwamen dit najaar tijdens het startweekend van hun studentenvereniging naar de Achterhoek om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. Ze zochten hiervoor contact met Present Bronckhorst en Doetinchem, omdat deze lokale organisaties weten welke mensen wel wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken. In totaal hebben de studenten negen Presentprojecten uitgevoerd, vijf in Bronckhorst en vier in Doetinchem.

In Bronckhorst ging een groep aan de slag bij een alleenstaande vrouw met een beperking om haar slaapkamer op te knappen. De vrouw wilde graag de slaapkamer aan de voorkant van de woning gebruiken, maar hiervoor moest deze eerst worden opgeruimd en opgeknapt. Een andere groep hielp bij het opruimen van de oprit en tuin van een man met verslavingsproblemen. De buren klaagden al enige tijd over de rotzooi en de man wilde er nu ook graag zelf mee aan de slag. Bij een andere alleenstaande vrouw plaatsten de studenten een nieuw hekje en knapten haar tuin op. Tijdens alle klussen was er ook tijd om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten.

"Ik vond het mooi om iemand te helpen met iets wat voor mij 'simpel' is maar wat voor iemand anders, vooral als je alleen woont, niet haalbaar is. Ik vond het vooral mooi dat de persoon zo blij was met ons werk en dat ze het heel fijn vond", liet een van de studenten na afloop weten. De laatste twee groepen studenten hielpen bij het onderhoud van het Oase Kampeerterrein en het oogsten van pompoenen bij zorgboerderij De Stek.

De studenten gingen in Doetinchem op bezoek bij leeftijdgenoten met een beperking, die vanuit Siza worden begeleid en bij ouderen met dementie in Schavenweide voor een gezellige ontmoeting. Daarnaast hielpen ze een alleenstaande vrouw bij het opknappen van de tuin en een andere alleenstaande vrouw bij het sausen van haar woonkamer.

Wie ook andere mensen wil helpen en ontmoeten en op deze manier Bronckhorst mooier en socialer wil maken, neemt contact op met Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst, hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl of bel 06-15136687.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden