Draak, emaillewerk van Ruud Kaper. Foto: PR
Draak, emaillewerk van Ruud Kaper. Foto: PR

Vierde editie Topkunst Galerie bibliotheek

Kunstenaars uit de Achterhoek

ZELHEM - Het is traditie om periodiek aandacht te geven aan kunstenaars uit de Achterhoek. De Galerie bibliotheek Zelhem toont van 23 november 2019 tot 19 januari 2020 schilderijen, fotografie, beelden, sieraden, emaillekunst en een beeldeninstallatie.

Maria Hees exposeert haar sieraden in een overzicht van haar oeuvre van de laatste jaren. Bovendien laat bezoekers kennismaken met haar nieuwste tassen. Willem Luesink, bekend van zijn expressieve landschappen, komt onder meer met nieuwe schilderijen en van Frans Verheij is het harmonie ademende abstract-figuratieve werk te zien.

Bijzonder is de fotografie van Michiel Hageman vanwege de kijk op architectuur in zijn beeldmateriaal. De inmiddels beroemd geworden portretkunst van Toon Hendriks is hier fraai vertegenwoordigd. Ruud Kaper toont zijn meesterlijke emaillekunst in kleine objecten.
Jan Opdam exposeert samen met Dries Olthof onder de naam 'Studio O' een aantal vrolijk en/of blij makende beelden. Er is een spannende installatie van de spraakmakende kunst van Datus Voorhorst, die met zijn beelden al vaker voor roering gezorgd heeft.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden