Ervaringsgroep voor mensen met (een vermoeden van) autisme

REGIO – Stichting RondomAutisme start in 't Brewinc in Doetinchem een nieuwe ervaringsgroep voor mensen met (een vermoeden van) autisme. De groep komt acht middagen of avonden bijeen en bestaat uit maximaal acht deelnemers. De eerste bijeenkomst op de middag is woensdag 8 januari 2020 van 13.15 tot en met 14.45 uur. De data van de avonden is nog niet bekend. Deelname is gratis.

Het doel van de ervaringsgroep is om ondersteuning te bieden bij de moeilijkheden die je ervaart en te werken aan een gezond evenwicht. Tijdens de bijeenkomsten is er gelegenheid om gevoelens en ervaringen uit te wisselen. Het voordeel van een groep is dat je steun ontvangt en van elkaar kunt leren. Er wordt een veilige en vrije ruimte geboden om ongedwongen, maar gesteund, je eigen ervaring te verkennen en eventueel te delen, op eigen tempo, maar toch de verbinding met anderen te voelen. De deelnemers bepalen zelf welke onderwerpen voor hen belangrijk zijn, bijvoorbeeld: omgaan met lastige momenten, goed voor jezelf zorgen, evenwicht vinden in je relatie(s). De begeleider is ervaringsdeskundige en geeft advies en ondersteuning. Het is geen cursus en geen therapie.

De Stichting RondomAutisme heeft als doelstelling het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met autisme, hun mantelzorgers in de directe omgeving zoals ouders, partners en kinderen en verder van iedereen die professioneel of privé in aanraking komt met autisme. Informatie of belangstelling? Opgeven kan nu al door je telefoonnummer te mailen naar info@rondomautisme.nl o.v.v. 'ervaringsgroep autisme'. Er wordt dan contact met je opgenomen.


www.rondomautisme.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden