Irma van Hof overhandigt Mart de Kruif de cheque met de bijdrage voor verduurzaming van het sportpark. Foto: Wim van Hof
Irma van Hof overhandigt Mart de Kruif de cheque met de bijdrage voor verduurzaming van het sportpark. Foto: Wim van Hof

Hessenrijders ondersteunt voetbalvereniging HC '03

DREMPT – Het bestuur van voetbalvereniging HC '03 uit Drempt ontving afgelopen week van schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel een bijdrage voor verduurzaming van het sportpark. De bijdrage is afkomstig uit de opbrengst van de Keppelrun; het hardloopevenement dat de schaatsvereniging tien jaar lang organiseerde.

De Keppelrun is een hardloopevenement voor beginnende en ervaren hardlopers door de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Achter-Drempt en is populair bij het hele gezin. Twee jaar geleden droeg de vereniging de organisatie van de Keppelrun over en zocht een bestemming voor het positieve saldo. Voorzitter Irma van Hof: "De Keppelrun is een evenement van onze gemeenschap want zonder al onze vrijwilligers was het nooit zo'n succes geworden. Het geld dat we bij elkaar hebben gespaard, willen we dan ook besteden aan lokale initiatieven die onze gemeenschap raken. In de afgelopen maanden hebben we daar binnen het bestuur naar gezocht waarbij we de voorkeur hebben gegeven aan initiatieven die te maken hebben met sport en bewegen, en gericht zijn op de toekomst."

Vorig jaar zomer vond de schaats- en skeelervereniging daarvoor het eerste doel. Nederlands kampioen skeeleren Arjan Mombarg uit Vorden, sponsor van de Hessenrijders, werd gesteund met zijn actie om in 24 uur geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Eerder dit jaar werd Muziekvereniging Hummelo en Keppel verblijd met een bijdrage voor een elektronisch drumstel en nieuwe trommels, ontving zorgcentrum Hyndendael een oefenapparaat voor rolstoelgebruikers of mensen die niet op de hometrainer kunnen bewegen, en mocht sporthal Hessenhal een bijdrage in ontvangst nemen voor renovatie van de kleedkamers.

Irma van Hof, voorzitter van de Hessenrijders, overhandigde afgelopen week een cheque van 750 euro aan Mart de Kruif, voorzitter van HC '03. "Deze bijdrage is meer dan welkom", liet Mart de Kruif weten. "Sinds begin dit jaar heeft een aantal leden zich beziggehouden met de verduurzaming van ons sportpark. Enerzijds om kosten te besparen – de energiekosten zijn immers onze grootste kostenpost – en anderzijds om te kijken of we zelf energie kunnen opwekken en op die manier een besparing kunnen realiseren. Op advies van deskundigen hebben we ervoor gekozen om de lampen van de veldverlichting te vervangen door LED-lampen en zonnepanelen te plaatsen op de kleedaccommodatie. Deze bijdrage van de Hessenrijders maakt dat plan mede mogelijk." Voetbalvereniging HC '03 was de laatste lokale vereniging waaraan de schaatsvereniging doneerde.
"Nu is de pot leeg en kunnen de boeken definitief worden gesloten", zegt Irma van Hof tot besluit.


www.hessenrijders.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden