Malou Besser en Nathalie Krikke zijn eerste prijswinnaars op de 20 kilometerrit. Foto: Anne Bulten Fotografie
Malou Besser en Nathalie Krikke zijn eerste prijswinnaars op de 20 kilometerrit. Foto: Anne Bulten Fotografie

Ruiters vieren Halloween op 't Zand

ZELHEM/HENGELO - Op zondag 27 oktober was het even beter om niet op 't Zand bij Hengelo te komen. Met de start vanaf de kantine van rijvereniging Ruurlo organiseerde de Bronckhorster Ruitervrienden voor de derde keer 'De Halloweenrit van het jaar'.

Deze rit krijgt steeds grotere landelijke bekendheid. Deelnemers uit de regio zoals Silvolde, Aalten, Gaanderen, Heelweg en Westendorp, Markelo, maar ook uit Friesland, Dedemsvaart en Gendt reisden af om mee te doen aan een mooie rit van 10 of 20 kilometer. Volgens de richtlijnen van de KNHS bond is deze rit een goed georganiseerde 'Enjoy the Ride rit'. Dat betekent dat hoefsmid, dierenarts, EHBO en verkeersregelaars aanwezig of standby zijn.

Het weer was voortreffelijk, een lekker zonnetje, de prachtige herfstkleuren, de vele leuke reacties van meegenieters in de vorm van fietsers en wandelaars op 't Zand maakte het een dag met een gouden randje.

Met het thema Halloween is het extra leuk dat heel veel ruiters en zelfs de begeleiders verkleed naar deze rit kwamen. Het is zeker geen verplichting, maar sommige deelnemers hadden kosten nog moeite gespaard om met hun paard of pony als origineelste, maar vooral ook als engste voor de dag te komen.

De eerste prijswinnaars van dit jaar zijn Malou Besser en Nathalie Krikke op de 20 kilometerrit en Isis Bloemink op de 10 kilometerrit. Zij verdienden deze prijs door het verkrijgen van de meeste stemmen voor de mooiste Halloween Outfits.

Meer foto's van Anne Bulten Fotografie staan op de facebookpagina's 'De halloweenrit van het jaar' of 'Ponyclub en Rijvereniging de Bronckhorster Ruitervrienden'.

Meer berichten