Er is ook weer een jeugdclinic mountainbiken. Foto: Ronnie Elschot
Er is ook weer een jeugdclinic mountainbiken. Foto: Ronnie Elschot

Derde editie Kanjers voor Kanjers Sport Event

Algemeen

AALTEN/MISTE – Op zondag 17 november staat vakantiepark De Twee Bruggen in het teken van de derde editie van het Kanjers voor Kanjers Sport Event. Het evenement biedt een geweldig programma op de fraaie locatie, naast mountainbiketochten en wandeltochten over diverse afstanden. Voor de wandeltocht betalen deelnemers acht euro, voor mountainbikers kost meedoen tien euro per persoon. Deze opbrengst gaat voor 100% naar de stichting Kanjers voor Kanjers. Sponsoren nemen de kosten voor dit sportieve evenement voor hun rekening.

De organisatie van het grootse evenement ligt in handen van Kanjers voor Kanjers, het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team, De Peddelaars en De Wandelvriend. "We kunnen voor ons programma de hele dag over het hele complex van de Twee Bruggen beschikken, ook van de faciliteiten zoals douches, huisjes, toiletten, parkeerplaatsen. De fietsen kunnen na de tocht schoongespoten worden!" Aan het woord is John Theissen van de stichting Kanjers voor Kanjers.

Wandelaars kunnen 's morgens tussen 8.00 en 11.00 uur starten; men kan kiezen uit vier afstanden: vijf, tien, vijftien of twintig kilometer. Voor een vroege start is bewust gekozen zodat ook de lange-afstandlopers de rest van het programma van het Kanjers voor Kanjers Sport Event kunnen beleven. De deelnemers kunnen genieten van de prachtige glooiende omgeving rondom De Twee Bruggen. Onderweg wordt een pauzeplek ingericht door De Wandelvriend.

Mountainbikers gaan van start tussen 8.30 en 10.00 uur, de afstanden zijn 28, 38, 48 en 58 kilometer. Theissen legt uit: "Het is geen wedstrijd, ook minder getrainde personen kunnen meedoen. De toertocht voert dwars door Vrijetijdsmarkt Obelink! Bij de pauzeplek, Reinders Posters, fietsen de sportievelingen door een hal, dat zorgt voor een beetje spektakel onderweg!" De pauzeplaats wordt verzorgd door Sportvoeding-webshop. De technische verzorging is in handen van de firma Rose uit Bocholt.

Tijdens Sport Event maken veldrijders hun opwachting voor een wedstrijd in de GOW-competitie. "Altijd mooi om deze toppers in actie te zien", aldus een enthousiaste John Theissen. Supporters kunnen zich optimaal vermaken bij de Twee Bruggen. Het Sensa - Kanjers voor Kanjers Cyclingteam verzorgt een mountainbike-clinic voor de jeugd vanaf 9.00 uur. Opgeven is gewenst en kan via jeugdclinics@skvk.nl. Kinderen kunnen helmen en mountainbikes lenen. Het achtkoppige freestyle-BMX-team onder leiding van Desmond Tessemaker zal verdeeld over de dag diverse spectaculaire demonstraties geven. Een dweilorkest zorgt voor een gezellig stukje muziek. John Theissen: "En natuurlijk kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje in De Schoppe. Het is een sportief dagje uit voor het hele gezin!"

Kanjers voor Kanjers is een puur Achterhoekse organisatie die kinderen dicht bij huis blij wil maken. Door het organiseren van sportieve evenementen en donaties van particulieren en het bedrijfsleven maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen, dicht bij huis, die langdurig ziek zijn, een beperking hebben of die in armoede leven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant