Houtdraaiers laten in de Hanzehal prachtige werkstukken zien. Foto: PR
Houtdraaiers laten in de Hanzehal prachtige werkstukken zien. Foto: PR

Open Dag Hout in Hanzehal

ZUTPHEN - Op 3 november wordt in de Hanzehal te Zutphen een Open Dag Hout gehouden, waar houtbewerkers uit Nederland, België, Duitsland en Engeland hun vakmanschap met het mooiste materiaal wat in de natuur groeit, laten zien. Want er wordt echt gewerkt op de Open Dag Hout en soms mag je het ook zelf proberen. Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Er zijn houtdraaiers met hun draaibanken en prachtige werkstukken, messenmakers die hun eigen damaststaal smeden, een leerbewerkster met prachtige tassen. Er komt een specialist in het maken van wedstrijdbogen en -pijlen die je alles kunt vragen, en een paar topmeubelmakers en pyrografisten, de kunst van het brandschilderen, bouwers van muziekinstrumenten, houtsnijders, kumiko en beeldhouwers.

Op de grens van meubelmaker en kunst laat Bert Aalbers zijn 100 tafeltjes project zien. Overal staan bijzondere werkstukken, stuk voor stuk gemaakt door begaafde mensen die met hun handen en gereedschap dat prachtige hout vorm geven.

En natuurlijk is er gereedschap, nieuw en antiek, Baptist, Dutchtools, Gereedschappro, De Houtdraaierij, Teygeler, De Beeldhouwwinkel en Meubeluniek. Medewerkers geven advies en verzorgen allen ook demo's in bijvoorbeeld houtdraaien, slijpen en wetten, politoeren et cetera.
Een Open Dag Hout zonder hout is ondenkbaar. Te zien is Inlands Hout met hout van Nederlandse bodem, de Amsterdamse Fijnhouthandel met prachtige exoten, Hutteman met grote platen eik, Eddy Nijssen met meer dan 250 houtsoorten, het Hout Studiecentrum en de Nederlandse Vereniging van houtverzamelaars.

Voor kinderen is er van alles te zien en ze mogen zelf, onder begeleiding, aan de slag in de speciale kinderhoek.
Open Dag Hout brengt het mooiste van hout om te inspireren en om zelf aan de slag te gaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden