Aart en Hermien Kappert te midden van hun fietsvrienden van Tourclub Zelhem. Foto: Mirjam Rensink
Aart en Hermien Kappert te midden van hun fietsvrienden van Tourclub Zelhem. Foto: Mirjam Rensink

Aart Kappert koninklijk onderscheiden

ZELHEM – Aart Kappert heeft een koninklijke onderscheiding gekregen omdat hij al veertig jaar actief is voor Toerclub Zelhem. Tijdens het feestje ter ere van het veertigjarig jubileum van de club kreeg Kappert de versierselen uit handen van locoburgemeester Evert Blaauw.

Door Mirjam Rensink

Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt, straalt Kappert als hij doorkrijgt dat Evert Blaauw niet voor de viering van het jubileum van de club komt, maar om hem een koninklijke onderscheiding op te spelden. Te midden van al zijn fietsvrienden en familieleden luistert hij naar lovende woorden van Evert Blaauw.

Kappert is in 1979 een van de oprichters van Toerclub Zelhem. Als eigenaar van Kappert Fietsverhuur en vooral als enthousiast fietser leeft hij voor de Toerclub. De club is in veertig jaar tijd gegroeid van veertig tot honderdvijftien leden. Kappert staat aan de wieg van de Achterhoekse Molentocht, tegenwoordig het Fietsrondje Achterhoek. Deze tocht vindt nog ieder jaar plaats en is een populaire rit die honderden wielrenners naar Zelhem trekt. Ook organiseerde hij in 1982 de eerste landelijke Veldtoertocht.

Kappert organiseert ook veel andere tochten voor de club. Hij let er altijd goed op dat iedere rit te fietsen is voor mensen van elk niveau. Aart Kappert leeft voor het fietsen, hij vertegenwoordigt de club ook regelmatig bij vergaderingen van de NTFU, de Nederlandse wielersportbond. Kappert is nog steeds een graag geziene man bij de club, dat bleek uit de enthousiaste reacties van zijn fietsvrienden toen hij onderscheiden werd.

Meer berichten